НЕК и "Атомстройекспорт" са подписали договор за съхранение на оборудването

...
НЕК и "Атомстройекспорт" са подписали договор за съхранение на оборудването
Коментари Харесай

НЕК и "Атомстройекспорт" са подписали договор за съхранение на оборудването за "Белене"

НЕК и "Атомстройекспорт" са подписали контракт за предпазване на оборудването за "Белене"
Националната електрическа компания и съветската "Атомстройекспорт" са подписали контракт за предпазване на доставеното съоръжение за АЕЦ "Белене", удостовери за БНР изпълнителният шеф на НЕК Петър Илиев.

"Преди към повече от три месеца ние обявихме процедура. Вече процедурата завърши. Сега след 14-дневен период договорът ще влезе в действие. Цялата активност по консервацията и преконсервацията ще се извършва от наши чиновници, само че ще бъде под надзора на заводите-производители, представители на "Атомстройекспорт". Договорът е подписан за пет години с възможна алтернатива за продължение още според от това, което ни е нужно, само че се надяваме, че дотогава към този момент ще имаме определен стратегически вложител и към този момент ще прехвърлим всички контракти на него", съобщи Илиев.

НЕК и АЕЦ "Козлодуй" са сключили контракт за продажбата на ротора от предходното съоръжение, планувано за централата в Белене. Роторът бе благосъстоятелност на НЕК и от много време двете сдружения водеха диалози за опцията да бъде продаден и употребен в работещата ни централа.

От АЕЦ "Козлодуй" обясниха за "Хоризонт", че роторът ще бъде употребен на 5-и блок на централата, с цел да бъде увеличена мощността му до 104 %.

От своя страна изпълнителният шеф на НЕК Петър Илиев изясни, че "роторът е на територията на АЕЦ "Козлодуй". Оглеждахме го и считахме, че е най-хубавото, вместо да се поръчва нов ротор, ще бъде по-изгодно, както за тях, по този начин и за нас. Вече остават формалностите по заплащането или прихващането на задължението на НЕК към АЕЦ "Козлодуй" за създадена електрическа енергия". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР