НЕК да спре да изкупува на преференциални цени електроенергията от

...
НЕК да спре да изкупува на преференциални цени електроенергията от
Коментари Харесай

Владислав Панев: НЕК да спре да изкупува тока от изгаряне на боклук на преференциални цени

НЕК да спре да изкупува на преференциални цени електрическата енергия от изгаряне на боклуци, прикани Владислав Панев, столичен общински консултант от " Демократична България " и съпредседател на Зелените. Така той разяснява в четвъртък пред БНР поредицата от акции против противозаконните боклуци и всевъзможните ограничения, които разисква страната за справяне с казуса. Новият екоминистър Емил Димитров даде обещание да стяга контрола на пристанищата и да ревизира всеки резервоар.

" Вече няколко месеца пиша, че действителната мярка за битка с вноса на незаконен отпадък и изгарянето му в български ТЕЦ-ове, е напълно друга. Тя, че сега НЕК изкупува електрическата енергия от изгарянето на отпадък по 20 ст. на киловатчас – двойно над пазарната цена ", разяснява Панев пред БНР.

По думите му не е загадка за никого, че в случай че НЕК спре да я изкупува на преференциални цени, то вносът на отпадък ще спре, тъй като няма да има стопански смисъл от това.

" Иначе да се вършим на Батман и да направляваме границите – то боклукът не влиза единствено през пристанищата, а и с влакови композиции, и не написа в документите " отпадък ", а пластмаса и други неща ", сподели Панев.

" Една от най-замърсяващите технологии за произвеждане на електрическа енергия, я изкупуваме по най-високите вероятни цени, а това е неуместно, тъй като я водим зелена или високоефективна сила ", добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР