Нежното острие на ГЕРБ привлече вниманието върху себе си с

...
Нежното острие на ГЕРБ привлече вниманието върху себе си с
Коментари Харесай

Атанасова: Ако ПП - ДБ не подкрепят кабинет на ГЕРБ, ще предложим правителство на малцинството

Нежното острие на ГЕРБ притегли вниманието върху себе си с това, което сподели.

Видя се, че може да има спокоен разговор и да формираме една обща теза, с която беше определен ръководител на Народното събрание. Това за мен е триумф, тъй като единствено допреди две години  беше невероятно, каза в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия ръководителят на ПГ на ГЕРБ - СДС Десислава Атанасова по мотив диалозите с " Продължаваме промяната – Демократична България ".

Радвам се, че положителният звук се завърна в политиката. Но дотук, тъй като на всички срещи сътрудниците от Политическа партия - Демократична България разясниха, че имат решение на националните си органи и няма да поддържат първия мандат. А какво ще вършат по-късно, откакто им бъде връчен втория мандат? На този въпрос към момента нямаме отговор. Те не чуват причини, а употребяват решения на свои органи като оправдание, съобщи Атанасова.

Ако всички от Политическа партия - Демократична България настояват, че е допустимо държавно управление с втория мандат, би трябвало да разберем по какъв начин си показват това. Ако те не поддържат първия мандат, по какъв начин биха поискали поддръжка от ГЕРБ – СДС? Те споделят, че разчитат на всички в Народното събрание. Ние желаеме явен отговор на въпроса на кого съответно разчитат. Ние желаеме да споделят отговорността, тъй като излязоха данните за 12 милиарда недостиг, наследено от техния мандат, уточни тя.

По думите на Десислава Атанасова, при възможен кабинет на ГЕРБ – СДС и Политическа партия – Демократична България, наложително министър председателят би трябвало да е от ГЕРБ – СДС, защото обединението има огромна електорална тежест, написа novini.bg.

Ние имаме и различен вид – експертен кабинет като този с проф. Габровски. Този вид стои пред нас, тъй като ние сме виновни пред страната и пред нашите гласоподаватели, разгласи ръководителят на ПГ на ГЕРБ – СДС. Ще предложим държавното управление на малцинството, сигурно, както го направихме в 48-то Народното събрание. Това е най-отговорното решение, добави Десислава Атанасова.

Досега не сме водили договаряния с ДПС, БСП, " Възраждане " и " ИТН ", тъй като желаеме да изчерпим най-значимата опция за устойчиво държавно управление – с Политическа партия – Демократична България. Предстои тяхното решение и то ще бъде най-сложно. Лидерската среща би трябвало да има. Трябва още веднъж да се направи опит за един доста сериозен диалог с водачите на Политическа партия – Демократична България, разяснява тя.

Според нея най-правилно е приемането на бюджета да се обвърже със основаването на постоянно държавно управление. Все още има време да се водят диалози за постоянно държавно управление. Трябва да поставим всички старания и едвам по-късно да приказваме за законодателството, в това число и за държавния бюджет, съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ - СДС.

ГЕРБ е незаобиколим фактор в българската политика и без ГЕРБ правителство не може да има, акцентира Атанасова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР