Нежният пол има нужда от средно 20 минути повече нощен

...
Нежният пол има нужда от средно 20 минути повече нощен
Коментари Харесай

Жените се нуждаят от 20 минути повече сън

Нежният пол има потребност от приблизително 20 минути повече нощен сън. То този извод са стигнали учени, представени от английския Daily Mail.

Причината за това се крие във обстоятелството, че денем дамите правят доста действия едновременно. Увеличените интензивности на дамата натоварват в допълнение нейния мозък. За да получи пълноценна отмора и с цел да се възвърне изцяло от напрежението и натоварването, дамата би трябвало да спи с 20 минути повече от колкото мъжете.

Освен това учените са безапелационни, че женският мозък е по-сложно организиран от мъжкия.

Установено е още, че дамите имат доста по-лек сън от мощния пол. Повечето дами се будят при най-малкото нарушение на тишината и спокойствието в помещението, където спят. Повторното заспиване след събуждането също не е лека задача за нежния пол. Този биологичен цикъл се назовава " циркаден " и е обвързван както с редуването бодърстване-сън, по този начин и с телесната температура. Това е и повода дамите по-често да се оплакват от недоспиване, да са изнервени и с чести промени на настроенията.

Недоспиването има съществени последствия. Често неналичието на здравословен сън рефлектира върху трезвата преценка, въздейства негативно върху креативното мислене и пречи да изразим целия си капацитет.

Между 6 и 7 часа сън е най-препоръчителната " доза " за дамите. Учени са открили, че тези часове са изцяло задоволителни и имат най-благотворен резултат върху здравето на дамата. Пет часа е прекомерно малко, а 8 надлежно прекомерно доста. Изследване на учени от Сан Диего потвърдило, че най-малка смъртност има при дамите, които спят точно сред 6 и 7 часа.

Интересна детайлност е, че макар множеството отговорности и увеличената домакинска работа, омъжените дами се радват на по-добър сън в сравнение с самотните.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР