Нежна, като обяснение в любов Но много по-вкуснаНеобходими Продукти● за

...
Нежна, като обяснение в любов Но много по-вкуснаНеобходими Продукти● за
Коментари Харесай

Шоколадова торта със сметана и череши

Нежна, като пояснение в обич Но доста по-вкусна

Необходими Продукти

за блатовете


● яйца - 5 броя
● захар - 120 г
● ванилова захар - 1 пакетче
● брашно - 50 г
● какао - 40 г
● бакпулвер - 1/2 пакетче
● прясно мляко - 150 мл

за ваниловия крем


● прясно мляко - 500 мл
● нишесте - 65
● ванилия - 1 шушулка
● захар - 100 г
● шоколад - 100 г бял
● сметана - 200 мл за разтрошаване
● череши - 1 консерва коктейлни, отцедени от компот или пресни
● сладко - от череши
● вишновка - за поръсване на блатовете

Начин на подготвяне

За да приготвите блата, отделете жълтъците от белтъците. Разбийте жълтъците със ваниловата и кристалната захар. Пресейте брашното с бакпулвера и какаото и ги разбийте към яйцата. При непрестанно пердашене прибавете прясното мляко (150 мл). Накрая разбъркайте сместа с разрушените на сняг белтъци с малко захар. Разделете сместа на 2 и изпечете блатовете в авансово загряна фурна на 180 градуса за към 20 минути. Може да изпечете 1 цялостен блат за 30 минути и след това да го разделите на 2 обособени.

За крема разтворете нишестето в малко от млякото, а останалото сложете на котлона дружно със захарта и 1 остъргана шушулка ванилия. Щом кипне, го махнете от котлона, отстранете шушулката и разбъркайте с нишестето. Върнете на котлона и бъркайте, до момента в който се сгъсти. След това разбъркайте с натрошения бял шоколад и махнете от котлона. Оставете да изстине доста добре крема и го разбъркайте с авансово разрушената сметана.

В поднос сложете първи блат и го напръскайте хубаво с вишновката. Сложете слой крем, от горната страна разпределете от сладкото от череши и коктейлни череши, намажете отново с крема, до момента в който се покрие, сложете втори блат, още веднъж напръскайте с вишновка и покрийте цялата торта с крем. Направете декорация по избор и сложете тортата за 2 часа на хладно.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР