Нежеланието на прокуратурата да види многобройните фрапантни скандали и сигнали

...
Нежеланието на прокуратурата да види многобройните фрапантни скандали и сигнали
Коментари Харесай

Румен Радев обвини прокуратурата в страх и зависимости

" Нежеланието на прокуратурата да види многочислените фрапантни кавги и сигнали за голяма корупция, за обир на държавни средства издава едно - боязън и зависимости ".

Това съобщи президентът Румен Радев при посещаване на скалния релеф " Мадарски конник ", част от обиколката му в Североизточна България, представен и от своя пресцентър.

Думите му бяха в отговор на журналистическо запитване, че още двама души от екипа му са разпитани през седмицата в качеството им на очевидци по разнообразни каузи.

Президентът отхвърли разпитаните да са Стефан Янев (служебен министър на защитата в кабинета " Герджиков " ) и Димитър Стоянов (главен секретар на президента Румен Радев, някогашен шеф щаб на ВВС).
 Обвиненията за търговия с въздействие са безпочвени, безапелационен Пламен Узунов
Обвиненията за търговия с въздействие са безпочвени, безапелационен Пламен Узунов

Според него се цели да се навреди на презиндета, а той бил средството

Припомняме, преди дни бе задържан и упрекнат президентският консултант и някогашен длъжностен вътрешен министър Пламен Узунов за търговия с въздействие.

Преди този арест в общественото пространство се появи запис с глас, мощно наподобяващ гласа на премиера. Тогава президентът Румен Радев изиска да се откри дали записът с премиера, е подправен. Държавният глава добави, че той дискредитира страната и българския парламент. От ГЕРБ обявиха, че не виждат причина да се ревизира записът.

В своя изявление преди дни Борисов съобщи, че записът е подправен. Подобни записи имаше и по време на първия кабинет " Борисов ".

След това се появиха фотоси на българския министър председател, който спи, а на нощното шкафче до него има пари и револвер.

От президентската администрация оповестиха, че по време на обиколката си в Шумен е президентът Радев е разговарял с ръководители на просветителни институции, публични дейци и интелектуалци в град Шумен .

Обединяващо мнение от участниците в срещата е, че на България е нужна целенасочена и дълготрайна държавна политика в образованието , която да залага освен на придобиването на познания, а и на възпитанието на младото потомство. Образователната политика следва да се води по този начин, че да не се губи националната еднаквост и съзнание, чувството за общественост и вярата в личните благоприятни условия.

" Оттук, от Мадара, Плиска и Преслав, стартира България , а няма задоволително свободни бройки даже и за археология ", обявиха представителите на просветителните институции в района.

" Навсякъде в света археологията и представянето на националното културно-историческо завещание е част от стопанската система , до момента в който в България към момента липсват задоволително старания на страната в тази посока ", сподели Румен Радев и добави, че би трябвало да има народен проект за разпространение на всички тези археологически обекти.

Вместо да се ангажира с построяването на бензиностанции , страната да влага в бъдещето на младежите, предложи президентът Румен Радев. Нужно е да се основат в регионалните градове центрове за гратис извънкласно образование по осведомителни технологии, компютърен дизайн и други перспективни дисциплини , което към този момент се ползва в редица страни по света.

" Няма по какъв начин да вървим напред и да сме конкурентни в цифровата ера, в случай че не влагаме в младежите ", съобщи президентът Радев.

След срещата си с публичните дейци в Шумен президентът посети село Мадара и дружно с кмета Неделчо Неделчев прегледа скалния релеф " Мадарски конник " и скалния параклис " Св. Пантелеймон ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР