Нежеланието на президента на САЩ Доналд Тръмп да се заеме

...
Нежеланието на президента на САЩ Доналд Тръмп да се заеме
Коментари Харесай

Сградите на Тръмп в Ню Йорк на път да отнесат милионни глоби

Нежеланието на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да се заеме с разрешаването на казуса с климатичните промени може да коства на неговата бизнес империя милиони долари санкции, наложени от градската администрация на Ню Йорк поради количеството замърсяване, предавано от постройките, притежавани от Тръмп, написа английският в. " Гардиън ".

Според данни, споделени с изданието, осем недвижими парцела на Тръмп в Ню Йорк не дават отговор на новите регулации, целящи да понижат излъчванията на парникови газове. Това значи, че компанията на Тръмп (Trump Organisation) е на път да бъде ударена с 2,1 млн. $ годишно от 2030 година, в случай че постройките му не бъдат приведени според по-високите екологични условия.

Според градските управляващи осемте най-големи недвижими парцела на президента в Ню Йорк отделят към 27 000 тона газове с парников резултат годишно, което се равнява на газовете от 5 800 автомобила. Сградите, които надвишават новите прагове за замърсяване, включват Trump Tower на " Пето авеню " и постройката на Тръмп на " Уолстрийт ".

Най-големият евентуален извършител е Trump International Hotel & Tower, небостъргач с височина над 177 метра, който се издига над югозападния ъгъл на Сентръл парк. Сградата е на път да бъде санкционирана с 850 871 $ годишно, в случай че не бъдат направени усъвършенствания в нейната енергийна успеваемост.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио ще организира проява пред Trump Tower през днешния ден, пробвайки се да подчертае наближаващите санкции.

" Г-н президент, вие сте предизвестен ", посочи Де Блазио, допълвайки: " Вашите замърсяващи здания са част от казуса. Намалете излъчванията си или платете цената. "

Глобите са част от законодателство, признато от общинския съвет през април, което се стреми да понижи излъчванията от най-големите здания в града. Всички парцели, по-големи от 25 000 фута - общо 50 000 здания - ще бъдат задължени да понижат общите излъчвания с 40% или ще бъдат санкционирани.

Новите стандарти, приветствани от поддръжници като най-категоричното деяние до момента от който и да е град във връзка с климатичните промени, са ориентирани към най-големия източник на парникови газове в Ню Йорк, където постройките дават отговор за повече от две трети от излъчванията.

Имотите на Тръмп от дълго време са разпознати като водещи консуматори на сила, макар че градските управляващи настояват, че някои други здания са на път към даже още по-тежки санкции.

За да се съобразят с новите регулации, недвижимите парцели на Тръмп би трябвало да подобрят изолацията, да подменят прозорците, да заменят отоплителната апаратура и да подобрят автоматизацията в потреблението на електричество.

Ню Йорк се нарежда като цитадела против опитите на администрацията на Тръмп да спъне дейностите за справяне с климатичните промени. Градът даде обещание да изтегли вложенията на пенсионните си фондове в изкопаеми горива и се опита да съди петролните компании за тяхната роля в климатичната рецесия. Де Блазио сложи като цел понижаване на излъчванията на парникови газове с 80% под равнищата от 2005 година до 2050 година /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР