Нежеланието да се реагира на указанията от управляващите е специфичен

...
Нежеланието да се реагира на указанията от управляващите е специфичен
Коментари Харесай

Акад.Богдан Петрунов: Ще продължим да се гърчим с години, ако отказваме да се ваксинираме

Нежеланието да се реагира на напътствията от ръководещите е характерен феномен за българите, съобщи акад. Богдан Петрунов пред btv тази заран.

" Ще продължим да се гърчим с години, в случай че продължим по този начин. За мен това е необяснимо ", уточни той.

Акад. Петрунов още веднъж прикани за наложителна имунизация за избрани основни браншове, както към този момент се прави в някои страни по света – учителите, здравните и транспортните служащи, пожарникари, изобщо всички, които работят в непрекъснат допир с други хора.

Според Петрунов имунизациите построяват добър имунитет до 12 месеца след слагането им като имунитетът, основан от тях е по-добър от естествения, защото е по-концентриран и по-целенасочен. Създадените от имунизациите антитела нападат по-мощно ковид. Затова неговото мнение е, че преболедувалите също би трябвало да бъдат имунизирани.

Според акад. Петрунов всички ваксини против Коронавирус дават относително висока отбрана. Освен това те пазят и от други сходни вируси, притежаващи сходни на ковид характерности, само че, несъмнено, в доста по-ниска степен. С имунизациите се основава квалифициран имунитет, който реагира по-качествено на срещата с вируса, добави ученият.

На въпрос за смесването на другите ваксини Петрунов съобщи, че това към този момент се прави на доста места по света и е с потвърдено позитивен резултат.
 Академик Богдан Петрунов чака трета имунизация против COVID-19 Академик Богдан Петрунов чака трета имунизация против COVID-19
В края на късната есен и началото на зимата ще се наложи да вършим трета имунизация според от това каква ваксина сме правили. Тов...

Новите разновидности на вируса към момента не са добре изучени, данните за Ламбда към този момент са малко, само че еволюцията на вирусите е естествен развой и точно по тази причина е нужна имунизацията, уточни още той. По думите му тя понижава опцията на вируса да мутира.

По отношение на децата Петрунов разяснява, че досега МОН се оправя добре. Предложеният от просветното министерство вид за присъствено начало на образователната година с следващо прекосяване към отдалечено образование при нужда е най-хубавият в тази обстановка. Ротационното образование е най-хубавото съгласно новите данни, уточни той.

Децата са доста значим обект на имунизация съгласно Петрунов и той прикани тези над 12-годишна възраст да бъдат имунизирани.

 

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР