Неизяснени от съда вече 10 години тъмни сделки за придобиването

...
Неизяснени от съда вече 10 години тъмни сделки за придобиването
Коментари Харесай

Сезонът започва, екшънът също! Кредитор се закани: До края на деня ще запечатам „Златна рибка”

Неизяснени от съда към този момент 10 години тъмни покупко-продажби за придобиването на 19 дка, представляващи златната земя на къмпинг „ Златна рибка ” край Созопол, сложиха през днешния ден двете враждуващи страни в обстановка, предвещаваща кървясъл конфликт при започване на сезон 2018 г. Днес в 10:30 ч. в къмпинга влязоха синдикът на оповестеното в неплатежоспособност преди 8 години сдружение „ Зенит 99 ” ООД, частният правосъден реализатор от Бургас Георги Михалев и представител на главния заемодател, който се показа като Емил Желев, написа Флагман бг.

„ Веднага откакто стъпя във притежание, което ще стане през днешния ден, започваме списък на поставените каравани и на противозаконните постройки на моя територия. Ще запечатам къмпинга, в случай че взетите до тук предплатени наеми не бъдат трансферирани на компанията, която представлявам”, съобщи Емил Желев.


Пазачът осведоми по телефона шефа си Пламен Иванов, че вътре влизат и други лица, също и публицисти. Иванов обаче по този начин и не се появи

Веднага по-късно той и притежателят на прилежащия парцел – ваканционния к-с „ Лагуна бийч” Румяна Моневска демонстрираха следващото, по думите им отсечено дългогодишно дърво. Моневска бе поканена от Желев да спомага при разказа на бунгалата и караваните, както и да поеме сигурността и защитата на 19-те дка, в случай че се стигне до запечатването на къмпинга, който в този миг интензивно се приготвя за старта на сезона. Сечта на дървета и шубраци са факт, строителни служащи ремонтират клопките, интензивно вървят косене и дезинфекциране на тревните площи. Базата и през днешния ден е в положение да посреща летовници, което е видно и от обявите в интернет с цени на посочени нощувки в жилища и бунгала.

Междувременно служебните лица на територията на къмпинга започнаха списък за предаване на парцела. Оказа се, че на място е бил извикан бургазлията Виктор Стойчев Вълчев, който е трябвало да съобщи общо 2,2 дка. Той обаче не се яви и парцелът беше предаден без проблем на представителя на кредитора – Емил Желев.


Концесионерът на плажа Мила Пенкова, синдикът Веселин Банков и ЧСИ-то Георги Михалев чакат Пламен Иванов, само че той не се появява

Напрежението набъбна, откакто се разбра, че основното настоящо лице – пловдивчанинът Пламен Иванов няма да пристигна. Иванов е прочут като шеф на „ Зенит 99” ООД, която преди 10 години съумява да изкупи възобновената земя от наследниците на къмпинга и дружно с най-големия притежател – някогашния авиатор Иван Иванов, държащ близо 10 дка, ги стопанисва до ден сегашен.

„ Това е някогашен сикаджия и владее къмпинга без никакво съображение с най-различни компании, в случай че имаше действителна правосъдна система у нас, аз трябваше да съм влезнал преди 8 години” , съобщи Желев.

Съседката му – Румяна Моневска пък посочи, че в действителност къмпингът се управлявал от „ Секюрити груп”, обвързвана с бащата на Пламен Иванов. Докато вървеше описът при частния правосъден реализатор по телефона се обади и бургаският юрист Мартин Богдев, който твърдеше, че придобил 1 дка през 2012 година от Пламен Иванов, поради което няма да допусне някой различен да вземе къмпинга без да се съобрази с този факт.

Съдебният проблем се оказа извънредно безизходен, само че най-просто казано преди 10 години по думите на софиянеца Емил Желев – Пламен Иванов получава заем (неясно каква сума), след което обаче незабавно афишира сдружението в неплатежоспособност за да измами кредитора си. Съдебната сага обаче не наподобява завършила. Около 11:30 ч. се разбра, че поканеният през днешния ден да участва при въвода във притежание – Пламен Иванов няма да пристигна. Според Моневска нощес той дошъл в къмпинга и се настанил в жилището си – постоянно свикан за днешната среща. Тази заран обаче Иванов съобщил на частния правосъден реализатор, че има незабавни каузи в Бургас и ще пристигна, когато ги завърши. В последна сметка се разбра, че Иванов няма желание да се яви.


Тези постройки съгласно кредитора Емил Желев били безусловно противозаконни, къмпингът има и 15 каравани, от които той желае наема си неотложно или да бъдат изведени

„ Неговото неявяване въобще не ме интересува, стартирам да заварявам”, разгласи Емил Желев пред синдика и ЧСИ-то. В този миг при е и концесионерът на плажа пред къмпинга – Мила Пенкова, брачна половинка на тогавашния основател на „ Първа частна милиция” Рали Пенков. Тя съобщи, че неприятната атмосфера в региона пречи на развиването на бизнеса й. Плажът е даден на концесия за 15 години през м. година

„ Миналото лято в нашето заведение на плажа пристигнаха общинските съветници и част от управата на Созопол, имаше и други публични лица, които желаеха да видят и по какъв начин се грижим за плажната линия. Имах неприятности с господин Пламен Иванов, на който явно не му беше хубаво, че на връщане делегацията ще премине през къмпинга към шосето”, сподели Пенкова.


Отрязаното тази заран дърво, край което са Емил Желев и Румяна Моневска
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР