Неизвестни запалиха бръснарница в Пловдив. Собствениците казват, че това е

...
Неизвестни запалиха бръснарница в Пловдив. Собствениците казват, че това е
Коментари Харесай

Умишлен палеж унищожи бръснарница в Пловдив

Неизвестни възпламениха бръснарница в Пловдив. Собствениците споделят, че това е втори тенденциозен палеж на обекта. Задържани няма.

Той е изгорен до основи, а вредите са за десетки хиляди левове

Охранителни камери са снимали контур на мъж, който се доближава до бръснарницата в 3 ч. през нощта. Помещението пламва ненадейно и за минути гъста димна завеса обгръща околните жилища и офиси.

Съуправителят на обекта Радослав Димитров е сигурен, че става въпрос за тенденциозен палеж. По думите му причинителят е отворил помещението с кама и след това е напръскал с бензин.

„ Помислили ли са тези хора, които са направили вандалщината, че тука живеят над 30 индивида в тази кооперация, че тука в съседство също има няколко компании, които също работят със запалителни и всякакви други такива средства “, разяснява Ана Желязкова, която живее в кооперацията над бръснарницата.

Съсобствениците описват, че опит за опожаряване на ателието е имало и на 6 декември предходната година. Тогава обаче пожарникарите съумели да спасят помещението.

Благодарение на охранителните камери причинителят е разпознат и арестуван

„ Аз съм доста отчаян от служителите на реда, че не си правят работата “, споделя Петьо Михалев, другият съуправител на подпалената бръснарница.

Полицията проверява аргументите за пожара. В позиция до bTV от ОД МВР-Пловдив оповестиха: „ По случая е формирано досъдебно произвеждане. Работи се интензивно по всички вероятни версии за палежа. Проверяват се записи от видео-камери и се правят издирвателни мероприятия. За случая е докладвано на районната прокуратура “.

Втора кола също е наранена от огъня

Потърпевшите съсобственици са наели помещението преди два месеца. Те се надяват причинителят, ликвидирал бизнеса им, да бъде оголен.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР