Неизвестни откриха стрелба по супермаркет в Росарио, родния град на

...
Неизвестни откриха стрелба по супермаркет в Росарио, родния град на
Коментари Харесай

Стрелба и смразяващи заплахи срещу Меси в родния му град

Неизвестни откриха пукотевица по супермаркет в Росарио, родния град на звездата на международния футбол Лионел Меси. Местните медии оповестяват, че магазинът е благосъстоятелност на фамилията на брачната половинка на Меси Антонела Рокуцо, а неин братовчед е шеф на супермаркета.

Криминалният случай е станал към 3 часа сутринта, когато двама души на мотор са спрели пред магазина и са изстреляли 14 патрона по неговата фасада. Извършителите са оставили и заплашителна записка за Меси, написана на ръка. В нея написа: " Меси, чакаме те. Хавкин е наркопласьор, няма да те защищити ".

Според радио Кадена 3 става въпрос за Пабло Хавкин, актуалният кмет на Росарио. Месните управляващи проверяват случая, като се твърди, че може би причинителите изнудват Меси за пари. Никой не е потърпевш при стрелбата, като главните вреди са по металната решетка на магазина.

" Messi we are waiting for you. Javkin (mayor of Rosario) is a narco and will not be able to protect you. "
- note left at supermarket owned by Antonela Roccuzzo's cousin after it was shot at last night
[]
— Juan Arango (@JuanG_Arango)
" Това нахлуване е толкоз злокобно, че допускам всички версии, в това число и че е осъществено от незаконна формация ", разяснява кметът Пабло Хавкин, който тази година ще се бори за преизбиране на поста. " Ясно е, че е доста елементарно да се нарани Росарио и не получаваме никаква съответна помощ. Президентът е на половин час път отсам. Аз съм кмет на града, нямам власт над службите за сигурност. Когато желаех да ги управлявам, не ми разрешиха ", добави той.

В Росарио има рецесия с престъпността от години поради конфликтите сред бандите за разпространяване на опиати, както и сред футболни почитатели. В последното десетилетие Росарио се трансформира в главен център в Аржентина за наркотрафик, което води и до растеж на тежката престъпност. В града се правят пет пъти повече убийства, в сравнение с в страната, като единствено от началото на година са осъществени 50 убийства.

Меси има голямо имение в покрайнините на Росарио, само че сега живее в Париж.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР