Неизвестни лица са закрили с тиксо знамето на България и

...
Неизвестни лица са закрили с тиксо знамето на България и
Коментари Харесай

Неизвестни лица закрили с тиксо знамето на България на информационна табела за проект в Битоля

Неизвестни лица са закрили с тиксо знамето на България и информацията, обвързвана с финансирането, на табелата на стена за спортно катерене, сложена в Градския парк в Битоля, оповестява уеб сайтът Независим. мк, представен от Българска телеграфна агенция.

Проектът, финансиран по линия на Българската помощ за развиване на Министерството на външните работи на България, беше открит при започване на юни. Стената за катерене е доста посещавана и даже се образуват опашки, показва изданието.
 
На осведомителната табела, която е сложена наоколо до стената, са останали забележими „ единствено текстът, който осведоми за изпълнителя на плана, както и знамената на Северна Македония и Европейски Съюз ”. Със зелено тиксо е затрупан текстът, който гласи: „ Българска помощ за развиване от Министерство на външните работи посредством Генералното консулство на Република България в Република Северна Македония Битоля – 2022-2023 година “, както и логото на Българска помощ за развиване и знамето на Република България.

„ По-възрастните поданици на Битоля, които всяка заран се разхождат из парка, са сюрпризирани от този " културен вандализъм ", тъй като доста постоянно паркът е обект на вандали, които чупят и разрушават всичко пред себе си. Мемориалната плоча, отдадена на италианските бойци, взели участие на македонския фронт, беше счупена и надраскана няколко пъти, бюстовете на македонските национални герои бяха изпочупени, а лампи и пейки - унищожени ”, отбелязва изданието.

Стена за спортно катерене и сцена за детско-юношески културно-артистични действия бяха открити в градския парк в Битоля на 1 юни т.г. Проектът е сбъднат съгласно актуалните трендове на доста европейски столици и е първият по рода си на територията на Република Северна Македония. На откриването на стената за спортно катерене участваха генералният консул на България в Битоля Николай Димитров и кметът на града Тони Коняновски в наличието на представители на българското генерално консулство и жители на Битоля.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР