Неизвестни лица изкъртиха задната стена на сградата на българския Културно-информационен

...
Неизвестни лица изкъртиха задната стена на сградата на българския Културно-информационен
Коментари Харесай

Изкъртиха стената на българския Културно-информационния център в Скопие

Неизвестни лица изкъртиха задната стена на постройката на българския Културно-информационен център в Скопие през нощта на 15 против 16 март.

Това оповестиха от Министерството на външните работи, определяйки закононарушението като посягане против българската страна, в лицето на държавна институция.

Нанесените вреди са в изискванията на продължаваща антибългарска акция в РСМ, включваща серия от на българите там, за които към момента няма дейно правосъдие и санкции. Тази позиция изрази шефът на дирекция " Югоизточна Европа " госпожа Ваня Андреева в Министерство на външните работи пред посланика на Северна Македония Агнеза Руси-Поповска.

Очакваме институциите в РСМ да открият причинителите на закононарушението против българския и да покажат, че сходни похищения са изрично неприемливи и носят цялата суровост на закона, сподели още госпожа Андреева.

По думите й при сходни прояви не би трябвало да бъде позволено чувство за безотговорност, за което дава отговор ефикасното правосъдие и създаваният от политиците публичен разказ.

От Министерство на външните работи напомнят, че с двустранната Спогодба за разкриване на Културно-информационните центрове от 2003 година, двете страни са поели ангажимент да подсигуряват естественото действие на културно-информационните центрове в двете столици.
 Повдигнаха обвиняване против ръководителя на българския културен клуб в Битоля
Повдигнаха обвиняване против ръководителя на българския културен клуб в Битоля

Според Люпяо Георгиевски протичащото е проява на цялостно двуличие от страна на управляващите в РСМ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР