Неизвестни хора са купили биткойни на стойност няколко милиарда долара

...
Неизвестни хора са купили биткойни на стойност няколко милиарда долара
Коментари Харесай

Неизвестни купиха биткойни за милиарди

Неизвестни хора са купили биткойни на стойност няколко милиарда $ за пет минути, съобщи Скай нюз.
Главният изпълнителен шеф на аналитичната компания CryptoQuant Ки Юнг Ху съобщи, че големите транзакции са свързани с внезапно повишаване на цената на първата в света криптовалута.
Експертът написа в профила си в Туитър, че растежът на биткойните е породен на първо място от огромна покупка на „ китове “ (както се назовават ​​големи притежатели на криптовалута), а не от поредност от ликвидации на къси позиции. Ху означи, че размерът на продажбите им след увеличението на курса на криптовалута до 55,5 хиляди $ е единствено 17 милиона $. Тази сума не би могла да повлияе доста върху цената на биткойн.
По време на търговията на 6 октомври курсът на биткойните се е нараснал с повече от 9% дневно и в своя пик доближи 55,5 хиляди $, съгласно борсата Binance. През последните 7 дни цената му се е нараснала с 33%. По времето, когато новината беше оповестена, първата в света криптовалута беше на стойност 54 764 $. Пазарната капитализация на биткойн беше 1 трилион $.
Биткойнът се възвърне след скорошен удар от китайските регулатори. На 24 септември Китайската национална банка (CB) назова всички действия, свързани с криптовалутите, противозаконни и даде обещание да предприеме строги ограничения за ограничение на търговията им. След като тази информация се популяризира в медиите на 24 септември, биткойнът спадна с съвсем 3,7%.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР