Неизвестна се барикадира в една от болниците в Северна Франция

...
Неизвестна се барикадира в една от болниците в Северна Франция
Коментари Харесай

Жена плаши с взрив болница в Северна Франция

Неизвестна се барикадира в една от лечебните заведения в Северна Франция и заплаши да взриви цялата постройка , осведоми полицията, представена от Reuters и Regnum.

По данни на полицията случаят е станал в град Дюнкерк. Става дума за жена, която се е барикадирала в локалната болница и заплашва да се взриви. Районът е отцепен, продължава спецоперацията на правоохранителните органи.

Междувременно бе обявено за арестувана група обвинени във Франция, в която влизат и младежи, родени в Сирия, които незаконно са проникнали в страната и се допуска, че са готвили терористично нахлуване. Информацията е на ТАСС, която се базира на телевизия BFMTV.

Задържани са седем души в град Лю Ман (департамент Сарт в западна Франция). Арестът е станал преди седмица в границите на следствие за разпространяване в обществените мрежи на видеклип, където човек се кълне във честност на терористичната " Ислямска страна ".

Разследващите имат съображение да считат, че един от обвинените, 19-годишният сириец, не има намерение да се ограничи единствено с радикалните изказвания. При обиска в дома му са открити сходство на автомат Калашников, а също и видеозаписи, където юношата седи зад кормилото, имитирайки терористичен акт благодарение на миниран автомобил.

На друго видео той приканва за нахлуване над " неверниците ".

Арестуваният е родственик на сирийски мигранти, които от 2016 година са легално са в страната. Той е влезнал нелегално в страната през април 2018 година, след отвод от миграционните управляващи .

Телевизията отбелязва, че карцерът на незаконно влезлия сириец, заплашващ с терористичен акт от името на " Ислямска страна " стана първо във Франция през 2016 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР