Неизвестен трови уличните животни в самия център на Бургас –

...
Неизвестен трови уличните животни в самия център на Бургас –
Коментари Харесай

Изверг прави нещо много гнусно и жестоко в центъра на Бургас

Неизвестен трови уличните животни в самия център на Бургас – на ул. „ Асен Златаров “ край Турското консулство в града. Крайната демонстрация на безчинство и равнодушие към живота на котките и кучетата, се прави от повече от месец и за жал към този момент има потърпевши и даже умряли домашни любимци.

Инструментът, който извергът употребява, е отрова за мишки, позната като стрихнин – извънредно токсично вещество, което предизвиква мускулни конвулсии, зной и води до бърза, само че извънредно мъчителна гибел, написа "Флагман ".

В началото на септември жертва на отровителят несъзнателно става 9-годишният лабрадор Харли, който е погълнал част от отровата във формата на сини таблетки. В рамките на 10 минути, изцяло здравият питомник към този момент не е измежду живите.

Бургазлии от центъра самодейно отстраняват отровата там, където съумеят да я видят, само че те не могат да обзет целия периметър, в който незнайния изрод я слага. Те приканват органите на реда да вземат ограничения по случая и да издирят причинителя.

До момента в региона към ул. „ Асен Златаров “ са открити към 10 натрупа – най-вече на котки, а извергът, който ги трови, не е този, който се грижи телата на животинките да не останат на улицата.

„ Вярно е, че в Бургас има доста котки, само че не е това методът, по който да ги третираме. Те са безобидни животинки, които просто пробват да оцелеят.

Стрихнинът, който този човек, в случай че можем по този начин да го назовем, слага, е рисков освен за уличните животни, само че и за домашните, което прави казуса доста по-сериозен – трансформира го в на процедура посягане против член на нашите фамилии! “, разясняват бургазлии.

В същото време има няколко признака, че домашният ви любим е токсичен. Спешната здравна помощ е от извънредно значение, когато те обхванат вещество, което е смъртоносно за тях. Въпреки че повръщането в някои случаи може да аргументи спомагателна вреда за любимеца ви, в множеството случаи то е най-хубавата и бърза стъпка, която можете да предприемете.

То се провокира най-лесно като дадете на кучето си 3% разтвор от водороден пероксид (кислородна вода). При натравяне със стрихнин точно това е най-лесният и бърз метод да спасите живота на любимеца си.

Препоръчително обаче е да се свържете с ветеринаря си и да обясните признаците в най-кратки периоди, с цел да може той да ви ориентира какво тъкмо да вършиме.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР