Неизвестен престъпник и открил стрелба в синагогата на град Питсбърг

...
Неизвестен престъпник и открил стрелба в синагогата на град Питсбърг
Коментари Харесай

Стрелба в синагога в Питсбърг, има загинали

Неизвестен нарушител и разкрил пукотевица в синагогата на град Питсбърг (щат Пенсилвания), вследствие на което са починали 8 души, други са ранени. Това оповестява телевизия CBS. По-рано бе обявено за 7 починали.
По данни на малкия екран след идването на полицията мъжът е траял да стреля и е ранил служител на реда. В резултат той самият е бил съществено ранен и се е предал.
Телевизия АВС оповестява, че „ Към сегашния миг обвиненият за стрелбата е арестуван. Съобщаваме за няколко починали вътре в синагогата, трима служители на реда са с огнестрелни рани. Към сегашния миг нямаме спомагателна информация, защото оглеждаме постройката. Трябва да сме сигурни, че вътре към този момент няма закани “, е декларирал чиновник на охранителните органи.
Източници от полицията са споделили за SBC, че нарушителят е крещял антисемитски лозунги, преди да открие огъня. По техни данни, стрелецът при влизането си в синагогата е крещял, че всички евреи би трябвало да умрат. Телевизията отбелязва, че в същото време в постройката на синагогата е било цялостно с хора, пристигнали за съботната работа.
Началникът на Питсбърг е декларирал пред публицисти, че „ Заподозреният в стрелбата се намира под стража. Вътре в синагогата има доста потърпевши. Простреляни са и трима наши служители на реда “, е декларирал той, представен от SBC, препоръчвайки на жителите на града да не излизат по улиците. Той е разказал също по този начин, еч стрелецът е имал доста оръжие, в това число поуавтоматична пушка AR-15.
Името на стрелеца не се оповестява, само че по данни на медиите става въпрос за бял мъж. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е декларирал, че следи обстановката в Питсбърг и е посъветвал хората, живеещи към синагогата да не напущат домовете си.
По данни на ABC полицията на Ню Йорк след случая е засилило защитата към синагогите в регионите, обитаеми с еврейски жители.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР