Неизправните автомобили ще остават без регистрация – такава промяна записаха

...
Неизправните автомобили ще остават без регистрация – такава промяна записаха
Коментари Харесай

Неизправните автомобили ще остават без регистрация

Неизправните коли ще остават без регистрация – такава смяна записаха депутатите в закона за Министерство на вътрешните работи. Освен това към този момент освен ДАИ, а и Пътната полиция ще следи в действително време по какъв начин колите минават механически обзор.

В момента камерите в действително време предават по какъв начин минава един механически обзор. Компютрите пък изпращат информация за възможни механически нередности по колите.

Новата система ще свърже системите на ДАИ и Пътната полиция и по този начин ще блокира в действително време прегледа на всеки автомобил, който има проблем, да вземем за пример със спирачките.



Въпреки това хората считат, че поправките в закона няма да спрат от придвижване неизправните коли. Андрей Дойчинов всяка година минава механически обзор със остарялата си кола, като дава пари от горната страна. Досега не са го прибирали да си оправи колата.

„ Пробват по един, по два, по три метода, до момента в който не мине машината и в последна сметка до момента в който не съумеят, пробват отново. Ако прегледът коства 40, аз заплащам примерно 60-70 ”, споделя той.

Има обаче и пунктове, които не вършат взаимни отстъпки.

За да няма рушвети и увъртане всички прегледи ще се гледат онлайн. Експертите обаче са скептични, че новите правила ще решат казуса и дефинират поправките като прибързани.

От Министерство на вътрешните работи и транспортното министерство обясниха, че новостите ще влязат в действие в средата на идната година./ Бтв

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР