Неизменният ръст на нефтодобива дава възможност на САЩ през месец

...
Неизменният ръст на нефтодобива дава възможност на САЩ през месец
Коментари Харесай

САЩ ще имат най-голям дял в увеличението на нефтодобива извън страните от ОПЕК


Неизменният растеж на нефтодобива дава опция на Съединени американски щати през месец март да изпревари Саудитска Арабия като вторият максимален производител на нефт в света след Русия, написа Международната организация за енергетика (МАЕ) в месечният си отчет.

„ По-нататъшното развиване (на добива) продължава, макар че появили се инфраструктурни ограничавания могат в избрана степен да забавят тази наклонност “, отбелязва организацията.

Във всеки случай, Съединени американски щати ще имат максимален принос при нарастването на добива на петрол през 2018 година измежду страните отвън ОПЕК – 1,5 млн. барела дневно от 1,8 млн. барела дневно. Канада, Бразилия и Казахстан също усилват добива, само че това се компенсира от спад в Китай и Мексико.

През март доставката на нефт от страна на страните отвън ОПЕК е била в размер от 59,06 млн. барела дневно, което е с 1,36 млн. барела дневно повече от година по-рано.
П

о данни на МАЕ, през март добивът на Съединени американски щати е бил от порядъка на 9,96 млн. барела дневно, на Саудитска Арабия – 9,92 млн. барела дневно, а на Русия – 11,35 млн. барела дневно.

Страните отвън ОПЕК през март са изпълнили договорката за ограничение на добива (между ОПЕК и страните отвън картела) до 90 %, а членовете на картела – 163 % с помощта на Венецуела и Африка, се споделя още в отчета на организацията.
През март страните от ОПЕК са понижили добива с 200 хиляди барела дневно – до 31,83 млн. барела дневно.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР