Неизменен е рискът да се появят нови варианти и щамове

...
Неизменен е рискът да се появят нови варианти и щамове
Коментари Харесай

Имунолог: Оптимистично е в България да поставим под контрол COVID-19 до края на лятото

Неизменен е рискът да се появят нови разновидности и варианти на ковид SARS-CoV-2. Смятам, че би трябвало да се надяваме на оптимистичния вид, само че да се готвим за песимистичното. Така имунологът доцент Велизар Шиваров разяснява дали е допустимо поради по-бавна имунизация коронавирусът да ни изпревари и да е еволюира по този начин, че сегашните ваксини да не работят дейно.
Според него, оптимистичният вид е пандемията в България да бъде сложена под надзор до края на лятото на тази година.
 Новият вариант на ковид настава в още места по света Новият вариант на ковид настава в още места по света
В американския щат Ню Йорк е открита зараза с новия вариант на ковид, който по-рано е бил открит във Англия, заяви губ...
Що се отнася до продължителността на имунитета, съгласно доцента би трябвало да се следи основно Израел – там имунизационното покритие се разраства доста бързо и ще си проличи дали COVID-19 може да бъде подложен под надзор дейно и за повече време. Шиваров съобщи и, че още се чакат спомагателни данни за клетъчния имунитет, за това какво равнище на антитела в човешкото тяло е задоволително за защита, като в този случай е доста самостоятелно.
Шиваров смята, че не е проблем, в случай че си получил единствено една доза от имунизацията на Pfizer/BioNTech, тъй като втората имунизация е по-скоро един тип „ увещание ” за тялото, а не доизграждане на към този момент започнатото. Не може обаче да се бавим безпределно с втората доза, предизвести той пред Нова телевизия – няколко седмици може, само че но повече – не. Честният отговор е, че има риск и в двата случая – да имунизираме допустимо най-вече хора единствено с една доза за да има някакво по-голямо имунизационно покритие или да сметнем имунизацията по този начин, че да има втора доза в точния момент за всеки, получил първата.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР