Неиздавана досега песен на рок групата Queen, изпята в края

...
Неиздавана досега песен на рок групата Queen, изпята в края
Коментари Харесай

Queen пускат неиздавано парче на Фреди Меркюри

Неиздавана до момента ария на рок групата Queen, изпята в края на живота му от вокалиста Фреди Меркюри (1946-1991), може да бъде пусната на пазара през септември тази година.

За това оповестиха членовете на групата Брайън Мей и Роджър Тейлър пред "Би Би Си ".

"Намерихме едно малко украшение, завещание от Фреди, за което бяхме не запомнили малко ", сподели Тейлър.

"Песента е страхотна, това е същинско изобретение. Тя е от записите на "Чудото " от 1989 година и мисля, че ще бъде издадена през септември ", добави барабанистът на групата.

☆ Queen's unreleased Freddie Mercury song 'Face It Alone' to debut in September: 'Hiding in plain sight' - Fox News
— QUEEN NewsFlash (@wwry_jp)
От своя страна Мей изясни по какъв начин е била открита песента и че групата се е страхувала, че парчето, с работно заглавие "Face It Alone ", няма да бъде възобновено, само че в последна сметка тези опасения не са се удостоверили.

"Тя беше като че ли невиждана, макар че беше в близост. Търсихме я доста пъти и към този момент мислехме, че не може да бъде открита ", споделя китаристът на групата.

Той разкри, че техниците "сякаш са залепили " фрагментите от песента, и признава, че работата им е била сполучлива. "Това е красиво и прочувствено ", споделя музикантът.

Групата е издала 15 студийни албума, от които са продадени близо 100 милиона копия по целия свят. Последният студиен албум на Queen е публикуван през 1995 година, четири години след гибелта на Меркюри от СПИН.

Въпреки гибелта на вокалиста и напускането на басиста Джон Дийкън, Queen към момента интензивно концертира с освежен състав. В разнообразни интервали от време в групата свирят британецът Пол Роджърс и американецът Адам Ламбърт.

Сред най-популярните песни на групата са Bohemian Rhapsody, We Will Rock You, We Are the Champions, The Show Must Go On, I Want to Break Free, A Kind of Magic.

През 2001 година групата е призната в Залата на славата на рокендрола, а през 2002 година на холивудската Алея на славата е сложена звезда в чест на достиженията на групата в музикалната сфера.

През 2018 година излиза биографичният филм за Меркюри "Бохемска рапсодия ", който печели четири награди "Оскар ".

Златната статуетка бе присъдена на американския артист Рами Малек, който изигра основната роля на именития Фреди Меркюри.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР