Неизбежното може да се случи още в Япония. Има много

...
Неизбежното може да се случи още в Япония. Има много
Коментари Харесай

Макс Верстапен с поглед към нова световната титла frognews.bg

Неизбежното може да се случи още в Япония. Има доста сюжети, при които Макс Верстапен ще резервира международната си купа във  , само че най-простичкият, който зависи единствено и само от него, изисква победа на „ Сузука ” и най-бърза обиколка в надпреварата. А в случай, че нидерландецът завоюва 11 от досегашните 17 Гран При кой смее да заложи против него?

 

Подобно на Сингапур през предходната седмица, Япония се завръща в календара след двугодишно неявяване поради COVID-19 пандемията. През 2019 година Себастиан Фетел потегли от пол-позишън, само че приключи втори. Победител бе Валтери Ботас, а към този момент спечелилият международната купа Люис Хамилтън оформи подиума.

 

Реалността в този момент е друга. Ботас не е спечелил точка от юни и отпадна в четири от последните девет надпревари. Фетел няма болид, с който да се бори за пол-позишън, а от подновяването на сезона през август Хамилтън не се е качвал на подиума.

 

Пистата „ Сузука ” обаче дава положителни предпоставки това да се промени. „ Мерцедес ” са известни с това, че болидите им имат потребност от време до момента в който подгреят гумите. Но когато това най-сетне се случи, ресурсът се изчерпва постепенно и животът им се удължава. В неделя (а и на свободните тренировки в петък) се чака дъжд. И в случай че „ Мерцедес ” имат шанс в ранната част на надпреварата да е мокро, възможностите им за подиум (и даже победа) нарастват доста. WINBET предлага победа за Хамилтън при коефициент 11.00*, а възможностите на съотборника му Джордж Ръсел са оценени на 26.00. А за място на подиума Хамилтън е с 2.11, а Ръсел – с 3.00.

 

Но както съвсем постоянно през този сезон, всички прогнози за победител стартират и приключват с името на Верстапен. Коефициентът на нидерландеца за успех в неделя е 1.54, а за най-бърза обиколка – 2.01. Което в композиция ще убие всички хиперфантастични сюжети, в които той бива надминат от Шарл Льоклер или Серхио Перес.

 

 

Едно от най-сигурните неща в Япония е дъждът. Още повече при влажната есен, в която се намира регионът на пистата „ Сузука ”. Във връзка с това и при шарената прогноза за неделя „ Ще има ли интервал със сейфти кар в надпреварата – Да ” с коефициент 1.41 наподобява напряко наложително. „ Ще има ли интервал с виртуален сейфти кар в надпреварата – Да ” се предлага за 1.50 и също предлага висок % възможност за сбъдване.

 

И не на последно място: след два кошмарни уикенда на „ Монца ” и в Сингапур, „ Алпин-Рено ” бяха задминати от „ Макларън ” и към този момент са пети в класирането на конструкторите. Япония дава прелестна опция за реванш и тъй като това към този момент се случи в девет от 17-те досегашни надпревари „ И двата болида на Алпин да завършат в точките – Да ” с коефициент 2.25 е забавно предложение. Още повече, че Фернандо Алонсо е повторен победител на тази писта, а Естебан Окон влезе в десетката при последните си две участия на нея.

 

*Коефициентите са годни към 5:00 на 7 октомври 2022 година За настоящите коефициенти, апелирам посетете  
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР