Неизбежно е: прах в къщата. Ще го я навсякъде в

...
Неизбежно е: прах в къщата. Ще го я навсякъде в
Коментари Харесай

Как да намалите праха в дома си: неща, които можете да направите

Неизбежно е: прахуляк в къщата. Ще го я на всички места в хола, спалнята, банята и даже антрето. Ако страдате от алергия към прахта, прекалено много прахуляк в дома ви може да аргументи нужните проблеми.

Какво би трябвало да извършите?

1. Свалете обувките си вкъщи

Първото нещо, което би трябвало да извършите оттук насетне, е да си събуете обувките, преди да влезете в къщата. Това освен защищава от замърсяване, само че и доста понижава риска от формиране на прахуляк във вашия дом.

2. Почистете цялата къща с прахосмукачка най-малко два пъти седмично

При прахосмукачката постоянно приказваме за вакуумиране най-малко два пъти седмично. Това, несъмнено мощно зависи от размера на вашия дом и вашата витална обстановка.

3. Изнасяйте спално долни дрехи на открито един път седмично

Мебелите и килимите от плат постоянно са причина за прахуляк във вашия дом. Ето за какво е рационално да изнасяте спалното долни дрехи на открито един път седмично. Това ще резервира леглото ви по-малко прашно и ще бъде по-малко разпръсната, в случай че легнете в леглото. Не забравяйте да изтупвате възглавниците понякога.

4. Винаги съхранявайте деликатно облеклата, в това число якетата

Имате ли планини от облекла в спалнята си или постоянно хвърляте палтата си в ъгъла на стаята? Тогава ви съветваме да не го вършиме повече оттук насетне. Ако желаете да намалите праха вкъщи, по-добре е да окачите палта в дрешника и да сложите облеклата в коша за пране незабавно или да ги приберете  в дрешника.
Нещата в дома ви, които най-често провокират алергия
Започва се с безобидно кихане, по-късно идва кашлица, затруднено дишане и астматичен припадък. Понякога се появяват кожни лезии, които...
Прочети повече
5. Разресвайте домашните си любимци на открито

Там, където има котки и кучета, има косми от домашни любимци. Четкането на домашните ви любимци ще предотврати образуването на косми и прахуляк в дома ви, само че не забравяйте да го вършиме на открито! Като разресвате домашните си любимци на открито, вие държите допустимо най-вече коса - и затова прахуляк - отвън вратата.

Все още ли имате косми по килима или мебелите след разресване? Тогава разгледайте разгледайте офертите за най-хубавата прахосмукачка за косми от домашни любимци!

6. Дръжте старите вестници и списания отвън дома си

Вестници, списания и други сходни неща постоянно се натрупват в къщата. Знаете ли, че тези купчини могат да обезпечат спомагателен прахуляк? Вероятно не! И всякога, когато вземете вестник или хвърлите още един от горната страна, насъбраният прахуляк още веднъж и още веднъж се разлита във всички направления.
7 ефикасни метода да държите прахта надалеч от вкъщи си
Почистването и избърсването на подовете не е задоволително, с цел да се отървете изцяло от праха. Редовното разчистване на меката мебел, чест...
Прочети повече
По-умно е да държите старите вестници и списания в мазето да вземем за пример или просто да ги изхвърлите. 

7. Почиствайте постоянно меката мебел

А това е извънредно значимо. Диваните и всички мебели с тапицерия от плат са като магнит за прахта. Едва ли ще ви е приятни, да седнете на фотьойла и да видите облак от прахуляк, озарен от слънчевите лъчи.

 

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР