Неидентифициран мъж от люпилната на странното в САЩ – Флорида

...
Неидентифициран мъж от люпилната на странното в САЩ – Флорида
Коментари Харесай

Mъж открадна котешка кръв на стойност 600 долара

Неидентифициран мъж от люпилната на странното в Съединени американски щати – Флорида – беше уловен от камера в разгара на закононарушение: кражба на кашон с котешка кръв от клиника за животни.

Както се оповестява от локалния новинарски вестник Staugustine.com, фрагменти от охранителната камера демонстрират по какъв начин незнаен мъж се доближава до вратата на клиниката Anastasia Cat в Сейнт Августин, където е кутията на Antech Diagnostics, цялостна с проби от котешка кръв, евентуално за лабораторен разбор. След това на зърнестото видео се вижда по какъв начин той преглежда кутията и я пипа, преди най-сетне да си тръгне. Около 20 минути по-късно обаче, мъж с сходно облекло като този доскоро е забелязан да излиза от мрачен пикап на паркинга.

Шофьорът на пикапа се вижда да се доближава до вратата на клиниката, по-късно да носи кутията назад към колата и да се отдалечава с нея. Съдържанието й, която съгласно известията е четири флакона с котешка кръв, се прави оценка на 600 $.

Според представителя на офиса на шерифа на окръг Сейнт Джонс Чък Мълиган, мотивацията за закононарушението е неразбираема. Въпреки че е елементарно да се допусна същинският претекст зад откраднатата котешка плазма заради цената на пробите, котешка кръв не е известна комерсиална стока в Съединени американски щати.

Човешката кръв обаче е. Приблизително 2,3% от износа на Съединени американски щати в международната търговия през 2017 година се състои от човешка и животинска кръв, общо 28,6 милиарда $ единствено от експорт на плазма, съгласно данни на Comtrade, план на Статистическия отдел на Организация на обединените нации.

Всъщност, до момента в който други страни значително са забранили продажбата на кръв, Съединени американски щати се подреждат измежду най-големите експортьори на кръв в света дружно с други западни страни като Германия и Швейцария. От 1000 центъра за даряване на плазма по света, към 700 от тях се намират в Съединени американски щати.

Проучванията върху износа на кръв от страната също демонстрират, че човешката кръв, която се изнася – предвидимо – идва от донори с ниски приходи, които постоянно подаряват кръвната си плазма като метод да създадат бърза облага.

Този необикновен експортен артикул процъфтява заради разнообразни аргументи, изключително по време на епидемията от луда крава в Европа. „ По време на епидемията от луда крава преди няколко години хората се притесняваха, че не можем да засечем в запасите с кръв. И по този начин доста кръвна плазма беше изнесена от Съединени американски щати за Европа. И това продължава и в този момент “, сподели Чарлз Кени, старши помощник в Центъра за световно развиване, пред NPR.

„ Друга причина, почтено казано, в че в Съединените щати, за разлика от множеството места, е легално да плащате на хората за даряване на плазма и кръв. “

И въпреки всичко високият експорт на кръв от страната към момента не изяснява дейностите на крадеца. Типът животинска кръв, който се продава, нормално идва от добитък, а не от домашни любимци. Изглежда може да има някакво друго пояснение зад това необичайно закононарушение, което към момента не е разкрито.

 Cat poster 1

Точно както при хората и кучетата, котките имат разнообразни кръвни групи. Те са три съществени: A, B и AB. Група А е най-често срещаната като цяло, само че група В е много постоянно срещана при избрани родословни породи. Група АВ наподобява рядкa при всички породи.

Тъй като родословните котки в разнообразни страни от време на време се отглеждат от много разнообразни генофонди, в някои случаи честотата на котките от кръвна група А и група В може да варира в другите страни, тъй че евентуалната кръвна група на всяка обособена котка в никакъв случай не би трябвало да се допуска.

Кръвната група на котката се дефинира генетично. Една двойка гени нормално са виновни за определянето й и генът за група А е преобладаващ по отношение на гена за група В.

Това значи, че котка, която е група А, може да има или два гена вид А (наречени хомозиготни – два идентични гена), или да има един ген вид А и един ген вид В (наречен хетерозиготни – два разнообразни гена). При хетерозиготна котка, защото генът А е преобладаващ, той въпреки всичко ще дефинира кръвната група А. Съответно, с цел да бъде една котка кръвна група В, тя би трябвало да носи два гена вид В (т.е. да е хомозиготна за вид В). Кръвната група АВ се наследява без значение и генът АВ наподобява е доминантен по отношение на В гена, само че рецесивен по отношение на А гена.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР