Неговото мнение е, че има някакъв риск България да бъде

...
Неговото мнение е, че има някакъв риск България да бъде
Коментари Харесай

Димитър Гочев, Продължаваме промяната: Има риск България да бъде изключена от международната финансова система

Неговото мнение е, че има някакъв риск България да бъде изключена от интернационалната финансова система.

Законът " Магнитски " е наложителен за финансовата ни сигурност

" Разбрахме, че страната има проект за бежанците, само че това е първата администрация в историята на България, която се отнася с грижа към бежанците и адресира всички самостоятелни проблеми. Нивото на самостоятелна грижа за бежанците е най-хубавото в Европа ". Така депутатът от  " Продължаваме промяната "  Димитър Гочев коментира абсурда към прекъсването на Плана за разселване на бежанците, което беше оповестено от вицепремиера Калина Константинова.

Относно това, дали се нуждаем от български вид на " Магнитски ", Гочев съобщи в студиото на Bulgaria ON AIR, че първо би трябвало да се дефинира задачата.

" Търсим да реализираме опция за отбрана на лицата, които са сложени под санкционния режим на Министерството на финансите на Съединени американски щати. Изненадан съм, че от Министерството на правораздаването не са работили по черновата. Механизмът за правата на индивида е нещо, което е значимо да съществува в сходен закон ", уточни депутатът.

По думите му и самите санкции  " Магнитски " в Съединени американски щати разрешават опция за отбрана на лицата.

" Това са подобен вид комплицирани правни елементи, които основават доста сложни въпроси ", добави Димитър Гочев.

" До огромна степен този закон е наложителен от позиция на финансовата сигурност на страната, така като санкциите в " Магнитски " са разграничени на две групи. Така наречените основни санкции спрямо лицата, които са в листата и вторичните, които са по отношение на лица, нарушаващи санкциите по отношение на първата група ", посочи депутатът от " Продължаваме промяната ".

Неговото мнение е, че има някакъв риск България да бъде изключена от интернационалната финансова система.

" Това, че Бойко Рашков ще оглави КПКОНПИ, са клюки, които чух през днешния ден за първи път и по никакъв метод не са били доказани. Иначе промяната на управлението е извънредно нужна. Има непрекъснати срещи на обединението за законопроекта на КПКОНПИ, само че просто механичното делене на комисията е нещо, което може да се направи доста бързо. Желанието ни е по едно и също време с това да има дейно противопоставяне на корупцията ", заключи Димитър Гочев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР