Негово Величество Симеон II участва в Мадрид в конференцията "Царе

...
Негово Величество Симеон II участва в Мадрид в конференцията "Царе
Коментари Харесай

Симеон Сакскобургготски участва в конференция "Царе без царство, дипломати без дипломатически отношения"

Негово Величество Симеон II взе участие в Мадрид в конференцията "Царе без царство, дипломати без дипломатически връзки “, проведена от Посолството на Унгария, Института Сервантес и Дипломатическата школа.

Събитието се състоя в седалището на Института Сервантес и участваха посланици, упълномощени в Испания, представители на университетските среди, общественици, историци и други Лектори на конференцията бяха Цар Симеон II, Ерцхерцог Георг декор Хабсбург – наследник на ерцхерцог Ото декор Хабсбург, Граф Пьотър Поточки, наследник на Граф Йозеф Алфред Поточки, оповестиха от формалния уебсайт на Симеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 година в София. Той е наследник на Цар... към профила.

По време на студената война Испания се оказва леговище за доста жители от страните от Централна и Източна Европа, в това число и за дипломатите, които се оказват принудени да останат в страната, пред вероятността да бъдат екзекутирани в личната си татковина.

Те не престават своята активност в помощ на сънародниците, които живеят или минават през Испания, без да съставляват формалната власт на своята страна. Подобна е участта и на българското царско семейство, което също намира леговище в Испания и трансформират своя дом в център за подкрепяне на български емигранти.

"Испания бе нашата приемна страна и втора татковина в един доста тежък за нас миг. Действахме като самобитен Червен кръст, културен център и посолство за българите, които се намираха в Мадрид “, посочи Царят.

На заложен въпрос от залата по отношение на бъдещето на европейския план ерцхерцог Георг декор Хабсбург отговори, че е належащо повече от всеки път да се развива общата европейска концепция и че е нужно да се върви към все по-голямото разширение на Европа. Цар Симеон II поддържа тази теза, като посочи значимостта от одобряване на солидарността сред страните от Европейския съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР