Негови възпитаници са десетки преуспели борци, сред които олимпийският шампион

...
Негови възпитаници са десетки преуспели борци, сред които олимпийският шампион
Коментари Харесай

Легендите Не Умират. Напусна Ни Големият Треньор На Цска Христо Мирянов

Негови ученици са десетки преуспели борци, измежду които олимпийският първенец Георги Райков и медалистите Нено Ненчев, Цеко Попов, Стефан Лазаров, Петър Славчев и доста други.

През 1985-1986 година Мирянов е старши треньор на националния внушителен тим по битка на Република Ирак, с който завоюва отборно първо място на Арабските игри в Мароко с 2 златни, 4 сребърни и 2 бронзови медала.

През 1995 година е определен за почетен ръководител на столичния състезателен съюз по битка под егидата на Софийска огромна община. Участвал е в организирането и провеждането на " Празника на битката " с над 500 участници - деца и юноши, от столични спортни сдружения, клубове и учебни заведения по класическа и свободна битка.

През 2015 година Христо Мирянов е почетен със званието " Почетен жител на София ". Преди седмица държавното управление предложи на Президента на Република България да издаде декрет за награждаване на Христо Мирянов с орден " За заслуга " за заслугите му към Република България в региона на спорта.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР