Негативността е сериозен и много неприятен личностен проблем, с който

...
Негативността е сериозен и много неприятен личностен проблем, с който
Коментари Харесай

Как да се издигнем над негативността от околните

Негативността е сериозен и доста противен личностен проблем, с който е нужно да се разделим, с цел да възстановим личното си равновесие.

Пътят до надмогването на това положение минава през осъзнаването на обстоятелството, че когато интелектът стане по-остър и се потопи в знанието, тогава издигането над негативизма става неотложно.

Осъзнатостта по отношение на казуса е първата крачка към разрешаването му. Как да се издигнем над негативността в близост? Ето някои стъпки в тази посока.

Нещата, които нямат значение, не би трябвало да занимават мозъка ни

Когато мозъкът се уголемява и схваща личната си безкрайност, дребните неща престават да бъдат фактор за него. Умствената сила, изгубена в дребни размишления, остава за значими неща. Разширявайки личната си визия човешкият разум схваща, че животът е къс и в него няма място за дребнотемие.

Работата на всеки е да направи мозъка си центриран и непреклонен в себе си, да бъде като вътрешен дирек на личността. Тривиалните събития нямат значение, в случай че са осъзнати като такива.

Критиката на близките е безпредметна

 Негативност

Критиката към близките не носи нищо в персонален проект. Може единствено да сътвори врагове.

Обръщането към личната персона, съсредоточаването в персоналните каузи и значими моменти е позицията, която води до личностно израстване, а то е бариерата пред отрицателните външни въздействия.

Създаване на възприятие за мир и успокоение у близките

Успешните и самостоятелни хора се отличават с това, че с наличието си основават у близките чувство за успокоение и ведрина. Вътрешното равновесие има своето ясно външно отражение.

Гневът, бликащ от другите, би трябвало да се възприема не толкоз като офанзива, ориентирана към нас, а като заплаха за тях самите, поради пагубните последствия върху личното здраве и благоденствие.

Усещане за личната стойност

 Негативността на близките

Не е мъчно да се преодолее негативизма на близките, в случай че човек има своя мярка за личната си стойност. Увереният човек не се нуждае от особено отношение и не чака нищо от близките. Този, който е напоен с усеща на мир и обич, се отнася добре с всички, без значение дали получава същото.

Истинският прогрес в превъзмогването на непознатия негативизъм се състои в способността да се счупят старите шаблони, подбудени от разбирането, че би трябвало да получим това, което даваме, и би трябвало да отвърнем по същия метод, по който се отнасят с нас. Тази позиция е причина за стрес, който поврежда мозъка. Прочистването на мозъка и съзнанието от отрицателните натрупвания основават изискване за издигане над негативите на всекидневието сполучливо.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР