Негативните последици по света от руската инвазия в Украйна се

...
Негативните последици по света от руската инвазия в Украйна се
Коментари Харесай

ООН: Негативните последици по света от руската инвазия в Украйна се влошават

Негативните последствия по света от съветската инвазия в Украйна се утежняват и засягат 1,6 милиарда души. Това съобщи през днешния ден генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, представяйки втория отчет на Организация на обединените нации по отношение на последствията и отзвука от съветската инвазия в Украйна, съобщи Франс прес.

" Въздействието на войната върху хранителната сигурност, силата и финансите е систематично и съществено и се форсира ", съобщи той. " За популацията по целия свят войната заплашва да провокира невиждана вълна от апетит и бедност, като сее след себе си обществен и стопански безпорядък ", добавя Гутериш.

Според него в случай че хранителната рецесия тази година е обвързвана с неналичието на достъп до хранителни артикули, то идната година би могъл да възникне въпросът за неналичието на храна.
" Има единствено един метод да спрем тази стихия, която се приготвя. Руската инвазия в Украйна би трябвало да спре ", сподели Гутериш, споменавайки договарянията, които са в ход по отношение на световно съглашение, което ще разреши сигурен експорт на храни , създадени в Украйна, през Черно море и безконтролен достъп до международните пазари за съветските храни и торове.
" Това съглашение е от значително значение за стотиците милиони хора в разрастващите се страни , включително и субсахарска Африка ", акцентира Гутериш, отказвайки да навлезе допълнително детайлности по отношение на тези договаряния, водени от Организация на обединените нации от няколко седмици и без пробив до момента.

Според втория отчет на Организация на обединените нации 94 страни, в които има към 1,6 милиарда души, са съществено изложени на минимум едно измерение на рецесията - финансово, хранително или енергийно -  и са неспособни да се оправят с него.

" От тези 1,6 милиарда, 1,2 милиарда души, или три четвърти, живеят в страни, които са по едно и също време и съществено изложени и уязвими и на трите измерения на рецесията ", се споделя в документа. " В бъдеще нито една страна или общественост няма да бъде пощадена от тази рецесия на цената на живота ", прибавя отчетът.

В него се прецизира, че войната може да усили броя на хората в обстановка на хранителна неустановеност от 47 милиона души през 2022 година до 323 милиона души до края на годината.

" Допълнителни 58 милиона африканци биха могли да изпаднат в беднотия тази година ", се споделя в документа, съгласно който крайната беднотия в Близкия изток и Северна Африка би могла да засегне 2,8 милиона души повече през 2022 година В Южна Азия 500 милиона души са съществено изложени на хранителното и на финансовото измерение на рецесията, една обстановка, влошена от сериозните горещи талази, засегнали културите в зоната, написа още в текста.

" За да се смекчи рецесията, би трябвало да бъдат подхванати съответни старания, с цел да се подсигурява, че доставки от значително значение на храна и на сила стигат до най-уязвимите ", акцентира Организация на обединените нации.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР