Негативната тенденция в развитието на Българската армията, която съществуваше от

...
Негативната тенденция в развитието на Българската армията, която съществуваше от
Коментари Харесай

Каракачанов: Пречупена е негативната тенденция в развитието на Българската армия

" Негативната наклонност в развиването на Българската армията, която съществуваше от много години, през 2018 година беше пречупена ". Това съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов през днешния ден след края на годишната конференция на началника на защитата. Като образци той уточни повишението на възнаграждението на военнослужещите, обезпечаването на финансови средства за трите съществени плана за рационализация на Въоръжените сили и най-много наклонността за решение на казуса с некомплекта.

" За първа година, въпреки и с малко, броят на постъпващите на работа в Българската войска е по-висок от този на напускащите ", акцентира министър Каракачанов и разясни, че постъпилите военнослужещи през 2018 година са със 160 индивида повече в сравнение с напусналите.

Министърът на защитата акцентира, че за попълването на вакантните длъжности за военнослужещи се изискват още старания и уточни като образец реализирането на акцията " Бъди боец ". Според него тя може да бъде сполучлива, единствено в случай че българските офицери и командири в другите райони на страната заемат своето полагаемо място като водачи в локалното общество. " Колкото повече армията е пред очите на обществото, колкото повече хора се убеждават, че тя е нужна на обществото, толкоз по-бързо ще преодоляваме казуса с некомплекта ", сподели министър Каракачанов.

" Ако трендовете в обезпечаването на нужните средства в бюджета на Министерството на защитата за Въоръжените сили продължат в тази посока, в която бяха през 2017 година и изключително през 2018 година, можем несъмнено да кажем, че армията ще се развива бързо в вярната посока, преодолявайки проблеми, трупани от десетилетия ", съобщи министър Каракачанов.

Той акцентира като главен триумф, реализиран през последната година и половина фактът, че в обществото към този момент не съществува подозрение дали би трябвало да се отделят нужните средства за Българската войска. " Този спор в обществото не съществува и това е единственият метод да преодолеем насъбраните с десетилетия проблеми ", сподели министър Каракачанов.

Министърът на защитата поздрави началника на защитата, Щаба на защитата, командирите на типовете въоръжени сили и всички военнослужещи за това, че макар проблемите през 2018 година беше свършена доста работа. " Пожелавам ви и през тази година да продължаваме с този и с още по-ускорени темпове, с цел да успеем да сключим договорите по трите модернизационни плана и да дадем един нов подтик за повишението на бойните качества на нашата войска ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР