Нефтопреработвателният завод в Орск е спрял работата си поради наводнението,

...
Нефтопреработвателният завод в Орск е спрял работата си поради наводнението,
Коментари Харесай

Извънредно положение в Оренбургска област в Русия: Нефтопреработвателният завод спря работа

Нефтопреработвателният цех в Орск е спрял работата си заради наводнението, са съобщили от пресслужбата на предприятието, предава РИА Новости .

" За да се избегнат рисковете за околната среда и с цел да се спазят разпоредбите за сигурност, свързани най-вече с сигурността на труда, работата на петролната рафинерия в Орск е краткотрайно спряна ".

" Орскнефтеоргсинтез " е една от водещите петролни рафинерии в Русия, ситуирана в Орск. Капацитетът му е шест милиона тона годишно. Компанията създава към 30 типа артикули.

Повече от 4000 поданици на съветския район Оренбург, в това число 885 деца, са евакуирани заради наводненията и е оповестено изключително състояние в цялата застрашена зона, са съобщили районните управляващи.

В град Орск, където в петък (5 април) се спука язовирната стена, която защищава града от река Урал, по разпореждане на президента на Русия Владимир Путин е дошъл министърът на изключителните обстановки Александър Куренков, с цел да провежда всички нужни интервенции за оказване на помощ на уязвимото население на място.

Министърът неотложно се е отправил към наводнените региони на града, а заместник-началникът на Министерството на изключителните обстановки Иля Денисов го е уведомил, че обстановката след наводненията в Оренбургска област е " комплицирана ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР