Нефтохимиците от Лукойл - Нефтохим започват протести, ще бранят работните

...
Нефтохимиците от Лукойл - Нефтохим започват протести, ще бранят работните
Коментари Харесай

Заради дерогацията: Синдикатът на нефтохимиците обеща протести

Нефтохимиците от " Лукойл - Нефтохим " стартират митинги, ще бранят работните си места и бранша.

" Няма да допуснем заличаването на високотехнологичния нефетопреработвателен бранш в България и всички свързани с него специалности, като имаме намерение да предприемем ефикасни срочни протестни дейности според българското законодателство ", безапелационни са членове на Синдиката на българските нефтохимици.

Припомняме ви, че през вчерашния ден " Фокус " осведоми за вероятно блокиране на част от автомагистрала " Тракия ". Напрежението не стихна и през днешния ден, а синдикатите в рафинерията " Лукойл-Нефтохим " организираха изключително съвещание.

Участниците в него дебатираха при закрити врата, а след края му в своя декларация изпратена до медиите синдикалистите написаха още:

" Дерогацията за преправяне на съветски петрол и делът на съхраняващите ресурси от петрол и нефтопродукти в страната се трансфораха в разменна монета при преследването на партийни и корпоративни ползи.

Българското общество за следващ път е свидел на: поредност от погрешни изказвания за продажбата на бургаската рафинерия, погрешни и недоказани обвинявания по отношение на несъблюдение на законови правила и ограничавания от страна на рафинерията, липса на политическа отговорност за взети решения и признати законопроекти в Народното събрание, неявяване на способена оценка на въздействието и следствията за работещи, района и страната, очерняне на специалността нефтохимик.

Гореописаното поражда значителен риск от загуба на работните ни места и гаранция за дълготрайна претовареност на българските нефтохимици. Въпреки многократните обръщения на Синдиката на българските нефтохимици към политическите партии и държавни институции, гласът ни не беше чут. Това докара до повишение на общественото напрежение и поражда неустановеност измежду работещите и техните фамилии ", пишат в своята декларация членове на синдиката.

" Ние, българските нефтохимици, ясно и недвусмислено заявяваме, че ще отстояваме правото си да упражняваме специалността нефтохимик! ", безапелационни са те.

В Координационен съвет на Синдиката на българските нефтохимици членуват над 5000 души, като единствено на територията на бургаската рафинерия те са 1300.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР