Нефтохимик 2010 (Бургас) замина за Чехия днес, където утре ще

...
Нефтохимик 2010 (Бургас) замина за Чехия днес, където утре ще
Коментари Харесай

Салпаров: Отиваме в Чехия, за постигнем добър резултат срещу Дукла

Нефтохимик 2010 (Бургас) отпътува за Чехия през днешния ден, където на следващия ден ще се изправи против Дукла (Либерец) в първи мач от 1/16-финалите в шампионата за Купата на ЦЕВ. Срещата е от 19:00 часа. Преди това либерото на първенците и състезателен шеф на отбора Теодор Салпаров , приказва особено пред BGvolleyball.com за противника в шампионата, проблеми в тима и привличането на някогашния волейболен национал Николай Учиков.

- С какви упованията заминавате за мача с Дукла (Либерец)?

- Това е най-силният тим сега в Чехия. Блестят имената на Ян Щокър, който в последните години се подвизаваше в Тренто, Весели, който играеше в Кунео, разпределителят на чешкия народен тим също. Изградили са доста стилен и прекрасен тим, против който ще бъде извънредно мъчно, защото ние не играем сега най-хубавия си волейбол. Отиваме да дадем максимума от себе си и се надяваме на добър резултат, с цел да имаме някакви шансове при домакинското преимущество в мача - реванш.

- Какви тъкмо са възможностите на Нефтохимик в този конфликт?

- Трудно е да се предскаже. Много зависи по какъв начин ще играем. Знам, че нашият тим може да играе доста мощно, само че за момента не го демонстрира. Убеден съм, че с времето ще намерим верния темп. Ще стартираме да играем по-стабилно. Не би трябвало да имаме толкоз брак на обикновените обстановки. Това е разковничето. Затова е доста значимо по какъв начин ще влезем в мача. Ако влезем добре, можем да създадем мощен дуел. Надявам се това да се случи и да успеем да спорим за победа. Или най-малко да вземем два гейма, които да ни дадат шанса и самочувствието да прескочим Дукла във втория мач. Всичко се случва. Все отново е топка и от женски жанр (смее се).

- На какво отдавате неубедителното показване на тима до този миг в Суперлигата?

- Факторите са доста. Не успяхме да създадем селекцията по този начин, както ни се искаше от началото на сезона. Имахме проблеми на поста посрещач и на поста диагонал. Надявам се, че малко по малко ще излезем от тази обстановка дружно с управлението на отбора, момчетата и старши - треньора. Ще се опитаме да почистим всички дефекти, с цел да покажем нашата игра. Имахме психически проблем и бяхме попаднали в една дупка, когато натрупахме отрицателните резултати против по-слабите тимове в шампионата. Иначе пък бихме първия, втория и третия в класирането. Нелогично, само че нещата са поправими. С доста работа и себераздаване от всички, нещата ще си дойдат на мястото.

- Имахте и много травми. Вече всички здрави ли са?

- Вчера Илия Петков беше на ехограф. Той имаше проблем с коремния мускул. Видяхме, че разкъсването е било доста съществено. Това е доста неприятна травма. Вече отшумява, само че имаше болки след мача с Монтана, тъй като дотогава не беше играл. Сега благодарение на лекарства ще играе в Чехия. Вчера му дадохме отмора, с цел да можем да разчитаме на него в този значим мач. Останалите момчета са здрави, няма съществени проблеми в тима.
- От няколко дни в медиите се тиражира версията за привличането на Николай Учиков в състава на Нефтохимик. Каква е истината?
- Не се е провеждал подобен диалог, в който да кажем на Ники, че подписва в Нефтохимик и той да е споделил, че изявява предпочитание за това. Ние просто разбрахме, че ще си разтрогне контракта в Аржентина. Чух се с него и той ми сподели, че до момента в който не си приключи контракта не знае какво ще се случи. Разговорът беше чисто другарски. Той първо ще си търси добър европейски тим, по-късно ще мисли за завръщане в България. Ние имаме други цели, само че когато пристигна времето ще ги обявим.

- Това значи ли, че въпреки всичко ще притегляте нови играчи?

- Още го обсъждаме с ръкодоството. Може и това да се случи по време на трансферния прозорец. Но дано да не избързваме. Когато пристигна моментът и има нещо черно на бяло, тогава ще го обявим.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР