Нефтохимик 2010 Бургас се завърна на правилния път в Националната

...
Нефтохимик 2010 Бургас се завърна на правилния път в Националната
Коментари Харесай

Нефтохимик 2010 Бургас се завърна към победите в НВЛ след здрава петгеймова битка в Монтана

Нефтохимик 2010 Бургас се завърна на верния път в Националната волейболна лига (НВЛ), откакто в дербито на 19-ия кръг надигра с 3:2 (25:22, 18:25, 25:21, 19:25, 15:12) гейма като посетител състава на Монтана.

В Северозападна България двата отбора изиграха равносилен дуел, като момчетата на Мартин Стоев на два пъти повеждаха в резултата, само че и в двата случая монтанчани намираха сили да се върнат в битката и по този начин всичко трябваше да се реши след тайбрек, в който бургазлии бяха малко по-добри и в последна сметка заслужиха триумфа.

Мачът стартира по-силно за домакините, водени от Даниел Пеев, които в откриващата част на пръв взор имаха самодейността в точките до 18:18, когато първенците поеха надзор върху събитията на игрището и след 25:22 в своя изгода затвориха първия сет.



Във втория състезателите на Монтана бяха тези, които водеха в дълги интервали от времето, само че позволиха да се стигне до тъждество при 17:17. За разлика от предходния гейм обаче този път домакините не позволиха късен поврат и до края завоюваха осем от идващите девет разигравания, с цел да изравнят резултата след 25:18.

Следващите две елементи в зала " Младост " минаха при поделено превъзходство, като в третия сет играчите на Нефтохимик 2010 водиха от началото до края по пътя към крайното 25:21, а по-късно на собствен ред в четвъртия монтанчани не изпуснаха нито за миг водачеството, с цел да вкарат срещата в тайбрек след 25:19.

Решителният пети гейм обаче започва по усета на гостите, които след неточности на съперника и няколко сполучливи блокади небрежно дръпнаха в точките при 9:4. Домакините направиха опит да се върнат в частта, само че в последна сметка напъните им не бяха задоволителни и по този начин бургазлии се поздравиха с крайната победа след 15:12.



Най-резултатен за триумфа стана Бранимир Грозданов с 21 точки, с 15 приключи Розалин Пенчев, а 13 добави Красимир Георгиев.

В същото време за монтанчани Кристиан Валчак се регистрира с 19 пункта, Самуил Вълчинов завърши с един по-малко, до момента в който Павел Душков осъществя 13.

В класирането Нефтохимик 2010 Бургас заема третото място с 42 точки и баланс 14-5, а Монтана е на петата позиция с 33 пункта и индикатори 11-8.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР