Нефтеният гигант Total търси нови начини за решаване на проблемитеAtos

...
Нефтеният гигант Total търси нови начини за решаване на проблемитеAtos
Коментари Харесай

Французи внедриха най-мощния квантов симулатор

Нефтеният колос Total търси нови способи за решение на проблемите

Atos Quantum Learning Machine моделира законите на физиката, залегнали в основата на квантовата технология (снимка: Atos)

Френската компания Total, която неотдавна пусна най-мощния суперкомпютър в промишлеността, разгласи въвеждането и на друга забележителна технология. Нефтеният и газов колос стартира да употребява най-производителния в света симулатор на квантови калкулации Atos Quantum Learning Machine, заяви HPCwire .

Решението включва хардуерна платформа и повсеместен език за програмиране, като разрешава на откривателите и инженерите на Total да създават и организират опити със програмен продукт за квантови калкулации.
още по тематиката
Atos Quantum Learning Machine моделира законите на физиката, залегнали в основата на квантовата технология, с цел да извършва квантови стратегии с двуцифрена акуратност.

Квантовото моделиране ще откри приложение в области като молекулярна химия и химия на материалите, оптимизация на енергийни мрежи, автопаркове и промишлени действия. В бъдеще Total възнамерява да употребява квантовия компютърен симулатор в хидромеханиката и сеизмичните системи.

„ Ще разработим квантов метод към разнообразни проучвателен тематики, обхващащи целия ни бизнес, с цел да намерим нови способи за решение на проблемите, както и да подобрим скоростта и успеваемостта на работата ”, споделя Мари-Ноел Семерия, шеф на изследователската и развойна активност в Total.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР