Нефтената и газова компания Shell PLC ще купи европейски производител

...
Нефтената и газова компания Shell PLC ще купи европейски производител
Коментари Харесай

Shell купува най-големия производител на биометан в Европа за $2 милиарда

Нефтената и газова компания Shell PLC ще купи европейски производител на биогаз за близо 2 милиарда $. Това е най-новият ход компанията към възобновимите горива и на фона на възходящия интерес към биогаза.

Предмет на договорката е датската Nature Energy Biogas, която създава възобновимо гориво, наречено биометан, което може да размени стандартния природен газ в тежкотоварния превоз и морския превоз, индустрията и отоплението. Биометанът е източник на възобновима и чиста различна сила.

Датската компания е най-големият производител в Европа на биометан от органични боклуци.

Миналия месец Reuters заяви, че Shell е измежду редица компании, които се причисляват към втори кръг за придобиване на основаната в Дания компания.

Nature Energy има и ръководи 14 съоръжения за биометан в индустриален мащаб и интернационален водопровод за развиване от към 30 съоръжения в Европа и Северна Америка. Компанията ползва модел " проектиране-изграждане-експлоатация " за всички свои планове.

Nature Energy има водеща позиция в производството на биометан от органични боклуци, като съгласно компанията това се сновава на три основни пазарни мотора: понижаване на излъчванията на парникови газове; обезпечаване на локална, налична енергия; решение на казуса възходящото количество органични боклуци по кръгообразен метод.

Основана е през 1979 година и със седалище в Дания. Nature Energy е пионер в зеления преход при проектирането, построяването, притежаването и употребата на съоръжения за биометан. В момента компанията има към 30 плана в развой на разработка в пет страни. От 2018 година Компанията е благосъстоятелност на консорциум, състоящ се от Davidson Kempner Capital Management LP, Pioneer Point Partners и Sampension. 
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР