Неформална среща на министрите на отбраната на страните членки на

...
Неформална среща на министрите на отбраната на страните членки на
Коментари Харесай

Министрите на отбраната на държавите членки на ЕС ще се срещнат в София

Неформална среща на министрите на защитата на страните членки на Европейски Съюз ще се състои на 4 и 5 май в София, оповестиха от Министерството на защитата.

Форумът е част от формалния календар на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и негов хазаин е министърът на защитата Красимир Каракачанов. Във фокуса на полемиките ще бъдат въпроси, свързани с основни действия на Европейската организация по защита, Постоянното структурирано съдействие, проекта за деяние по военната подвижност и вероятностите пред интервенциите по ръководство на рецесии.

В рамките на срещата ще има съвещание на Европейската организация по защита.

Освен министри на защитата на страните членки на Европейски Съюз, в срещата ще вземат участие представители на Организация на обединените нации, НАТО, Европейска комисия, Военния комитет на Европейски Съюз, Военния секретариат на Европейски Съюз и други институции на съюза.

В края на работните сесии в събота, 5 май, министърът на защитата Красимир Каракачанов и висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини ще дадат конференция. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР