Неестественото затопляне в района на Северния полюс изпраща вълна от

...
Неестественото затопляне в района на Северния полюс изпраща вълна от
Коментари Харесай

Смахнато време: В Арктика по-топло от много места в Европа

Неестественото стопляне в региона на Северния полюс изпраща вълна от арктически мраз към Европа , което е симптом на " смахнато " време и което може да се случва по-често със усилването на провокираното от индивида световно стопляне, предизвестиха учени, представени от " Ройтерс ".

На северния завършек на Гренландия метеорологичната станция Кейп Морис е записала рекордните 61 часа температури над нулата до момента през 2018 година, което е обвързвано с рядкото оттегляне на морския лед в зимния мрак на Арктика.

" Никога не е имало такива крайности ", акцентира Рут Мотрам, климатичен академик от Датския метеорологичен институт. Топлината нахлува в Арктика както от Атлантическия океан, по този начин и от Беринговия пролив, изтиквайки студения въздух на юг .

На цялата територия на Арктика температурите в този момент са към 20 градуса над естественото , към минус 8 градуса по Целзий.

 Снежна стихия забави полети и наруши превоза в Рим
Снежна стихия забави полети и наруши превоза в Рим

Италианските управляващи са потърсили помощ от армията в почистването на улиците

На юг, рядка снежна стихия удари италианската столица Рим, а в белгийската столица Брюксел възнамеряват да арестуват бездомници през нощта, в случай че откажат заслон, като температурите се чака да паднат под минус 10 градуса през тази седмица.

Ударени от източни ветрове, идващи от Сибир, в градове от Варшава до Осло беше доста по-студено от нормалното за сезона.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР