Недоволството в затворите расте. Протестите продължават с нова сила. Това

...
Недоволството в затворите расте. Протестите продължават с нова сила. Това
Коментари Харесай

Протестите на служителите в затворите продължават

Недоволството в пандизите пораства. Протестите не престават с нова мощ. Това декларират от Синдиката на чиновниците на пандизите.

Продължават митингите пред правосъдните здания на надзиратели и правосъдна защита в 27 града на България. От през днешния ден до 24 февруари, за когато е планувано да се организира народен митинг под надпис " Европа и за нас " пред постройката на Министерството на правораздаването, всеки ден ще има митинги пред постройките на правосъдните покои.
 

На 23 февруари недоволството ще обхване всички затвори, като пред административните здания ще излязат над 3000 души в един ден. До 10 март, когато е планувано протест - шествие, което ще потегли от Министерство на правораздаването, ще премине през Министерство на финансите и ще спре пред Министерски съвет през ден по график ще продължат митингите пред териториалните подразделения на двете дирекции - Групово дело " Изпълнение на наказванията " и Групово дело " Охрана ".

На 26 март чиновници на пандизите и правосъдна защита ще стачкуват на място съобразено с визитата на министрите на правораздаването на страните членки на Европейски Съюз от календара на Българското председателство на Съвета на Европа.
 

Чрез посланиците на страните от Европейски Съюз Синдикат на чиновниците в пандизите в България ще изпрати писмо до участниците във форума с искане за помощ и поддръжка изразяваща се в подпомагане за привличане на самостоятелни специалисти в региона на затворното дело и на западни медии за информиране на обществеността на Европейски Съюз за хроничните проблеми в пандизите на България и с молба да посредничат сред синдикатите и държавните институции с цел да бъдат чути настояванията на професионалната общественост, показват от синдиката.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР