Недоволството в Германия от управляващата коалиция се е увеличило до

...
Недоволството в Германия от управляващата коалиция се е увеличило до
Коментари Харесай

Проучване: Недоволството в Германия от управляващата коалиция се е увеличило до рекордно равнище

Недоволството в Германия от ръководещата коалиция се е нараснало до рекордно ниво, демонстрира изследване на публичното мнение, показано през днешния ден от националната телевизия Цет Де Еф (ZDF), съобщи Ройтерс.

Агенцията отбелязва ниския резултат на всички три партии от държавното управление на изборите за Европейски парламент в неделя.

Анкетата е извършена измежду 1334 индивида сред понеделник и сряда. Недоволни от работата на държавното управление са 71% от тях - с 5% повече в сравнение с предишния месец. Около 51 % от интервюираните са се изказали в интерес на свикването на предварителни избори, само че 66% към момента считат, че обединението ще продължи да ръководи до края на мандата си през идната година.

И трите партии от ръководещата коалиция в Германия претърпяха загуби на изборите за Европейски парламент, до момента в който крайнодясната " Алтернатива за Германия " означи голям триумф. Евровотът е считан за ранен знак за националните избори следващата година.

Резултатите за обичайни партии като социалдемократите на канцлера Олаф Шолц отразяват недоволството на германците от спада на виталния стандарт в най-голямата стопанска система в Европа, защото държавното управление пробва да се оправи с енергийната рецесия, провокирана от спора сред Русия и Украйна, както и с последствията от коронавирус пандемията, отбелязва Ройтерс.

В прилежаща Франция, където ръководещите либерали се показаха още по-слабо на европейските избори, извоювани от крайната десница, президентът Еманюел Макрон свика предварителни парламентарни избори.

 

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР