Недоволство зрее в туристическия бранш. Причината – разпределението на средствата

Недоволство зрее в туристическия бранш. Причината – разпределението на средствата ...

Искат бързи тестове за влизащи в България туристи


Недоволство зрее в туристическия бранш. Причината – разпределението на средствата за подпомагане.

Според заместник-председателя на „Обединение за туризма“ Димитър Балтов има забавяне в изплащането на сумите. Освен това има и неизпълнени обещания.

„Бяха ни обещани безплатни антигенни тестове за туристи, които се връщат в България, 2 месеца се протака, програмата тръгна само за 9 дни и казаха, че сега ни трябват за учениците, това е абсолютна гавра“, коментира Балтов пред NOVA NEWS.

Tой допълни, че има 30 фирми, които са кандидатствали за помощ, но не са били одобрени. А след това никой не е обяснил какви са причинитер за това. Още по темата21 сеп 2021 08:502420 сеп 2021 10:0518Балтов е категоричен, че предвидените 60 милиона лева за подпомагане на туристическия бранш няма да стигнат.

От своя страна туроператорът от Бургас Павлина Русева, която все още не е получила помощта, споделя, че голяма част от сумите от дейността на туроператорите няма как да бъдат възстановени.

Преди 2 седмици е приключила втората фаза за подпомагане, но все още няма информация дали е одобрена. Средства в размер на 90 000 лева трябва да възстанови на клиенти, като някои подлежат на предоговаряне за следващи пътувания.

По нейните думи няма гаранционен фонд, нито застраховка, гарантираща заплатените от клиентите суми за туристически услуги.
По публикацията работи:

Източник: dnes.bg