Недоволство във Враца заради смъртта на таксиметров шофьор. Той загина,

...
Недоволство във Враца заради смъртта на таксиметров шофьор. Той загина,
Коментари Харесай

След смъртта на таксиметров шофьор: Близки и колеги блокираха Околовръстния път във Враца


Недоволство във Враца поради гибелта на таксиметров водач. Той почина, откакто автомобилът му бе затрит от тир с турска регистрация на Околовръстния път във Враца. В знак на митинг негови близки и сътрудници блокираха платното в една посока. Те упорстват за правдивост, повече надзор и обезопасяване на пътя.

Трагедията се случва във вторник вечерта. Докато Околовръстния път със своето такси, 57-годишния мъж е ударен от тир с турска регистрация. Той е изхвърлен на метри от мястото на удара.

„ Баща ми няма да го върнем, само че най-малко да има правдивост и да карат обикновено. Не е обикновено да се движат с 80-90 и 100 км. С 60 километра няма по какъв начин да стане да отиде там. Тези турски тирове са убийци. Той ни убива, наспива се в ареста за 24 часа и се прибира. Пали си камиона и си потегля “, сподели Павел Алипиев, наследник на починалия.

Пробата на турския водач е отчела приложимост на амфетамин.

„ Той може да отбие в ляво, може и в дясно. Може и да спре с 60 километра. Обаче със 100 километра няма по какъв начин да спре “, сподели Венцислав, брат на починалия мъж.

Загиналият мъж има 25 години стаж като таксиметров водач. По думите на брачната половинка му е е имал съществени нарушавания на пътя.

„ Имал е някой различен фиш, само че нищо изключително. Актове – не, лишаване на брошура – не. Никога не е седнал зад кормилото пийнал, опиати не е и употребявал. Ако беше българин, щяха да го затворят. Чужд жител се освобождава, отива си при фамилията. Аз в този момент при кой да отида. Моето семейство се разруши вечно “, сподели брачната половинка на мъжа.

От прокуратурата споделиха, че турският водач е поискал да даде и кръвна проба, защото твърди, че използва медикаменти и това е причина тестът му да регистрира амфетамин.

„ Кръвната проба излиза чак след три месеца. Той си отива в Турция, сменя си книжката и стартира отново да си кара “

На мястото на нещастието има оставени карамфили и запалени свещи. Протестът ще продължи, до момента в който охрата бъдат чути. Те упорстват за повече надзор и обезопасяване на пътя, както и съблюдаване на рестриктивните мерки на скоростта. Предлагат също водачите на тировете да бъдат проверявани постоянно за приложимост на алкохол и опиати.

„ Ще си търсим правата. Ще търсим правдивост. Най-вече желаеме да спре да има убийства по пътищата. Баща ми няма да върна, само че най-малко да защитим другите хора. Турските жители карат безобразно. Няма да се предадем. Искаме да спрем това безсрамие. Сами видяхте по какъв начин тир изпреварва различен тир и насреща идва различен “

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР