Недоволство в УСБАЛСМ Пирогов във връзка с конкурса за началник

...
Недоволство в УСБАЛСМ Пирогов във връзка с конкурса за началник
Коментари Харесай

Напрежение в Пирогов: Национален консултант получи ниска оценка на конкурс за началник клиника

Недоволство в УСБАЛСМ " Пирогов " по отношение на състезанието за шеф на Клиниката по детска хирургия.

Действащият началник на клиниката проф. Христо Шивачев не е класиран до втория стадий на състезанието за същия пост, излиза наяве от обява на страницата " Детска хирургия " Пирогов " във Facebook.

Проф. Шивачев е получил оценка на писмената си стратегия 4,14 - малко по-ниска от прага за допускане до втория стадий на състезанието - 4,50.

" Ще разгадаем ли Пирогов да загуби народен съветник по детска хирургия? ", се пита в обявата.



Публикацията набра огромна известност в обществените мрежи, където проф. Шивачев среща поддръжка от признателни пациенти.



Освен народен съветник по детска хирургия, проф. Шивачев е шеф на звеното от 2017. Преди това е бил шеф на Отделението по детска гръдна хирургия, излиза наяве от

В интервала 2017 година – 2020 година проф. Христо Шивачев е Председател на Борда на шефовете на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “, а от есента на 2021 година извършва длъжността заместител шеф по здравната активност на болничното заведение.

През 2021 година е определен за заместник-председател на Управителния съвет на Български лекарски съюз. Член е Българско хирургическо сдружение (БХД), Българско сдружение по дерматологична хирургия (БДДХ), Българска асоциация по гръдна, сърдечна и съдова хирургия (БАГССХ), International Society of Pediatric Oncology (SIOP), European Society of Thoracic Surgeons (ESTS).

От " Пирогов " излязоха с позиция, в която прецизират, че длъжността „ шеф клиника “ е административна, а резултатите от извършения конкурс не въздействат на статута на претендентите, в качеството им на медицински експерти и национални консултанти по съответните специалности.

" Комисията цени високо научния им принос в медицината ", показват от болничното заведение.

За позициите, за които не са се явили претенденти или няма определени такива за заемане на длъжността „ шеф на клиника “, УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ ЕАД ще разгласи наново конкурс.

До осъществяване на идващия конкурс, актуалните краткотрайно изпълняващи длъжността началници, ще продължат да управляват и управляват поверените им структури в УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ ЕАД, показват от лечебното заведение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР