Недоволство в Испания, тъй като изкуственият интелект се използва за създаване на фалшиви голи изображения на непълнолетни момичета

...
Полицията в Испания започна разследване, след като изображения на млади
Коментари Харесай

Полицията в Испания започна разследване, след като изображения на млади момичета, променени с изкуствен интелект, за да премахнат дрехите им, бяха изпратени из град в южната част на страната.

Група майки от Алмендралехо, в района на Естремадура, съобщиха, че дъщерите им са получили техни снимки, на които изглеждат голи.

Една от майките, Мириам Ал Адиб, използва видеоклип, публикуван в потвърдения й акаунт в Instagram, за да повиши осведомеността за ситуацията.

Тя разказва как една от дъщерите й й казала, че някой е използвал приложение, за да направи нейна снимка, на която тя изглежда гола, и че след това е разбрала, че същото се е случило с още десетки момичета.

Обръщайки се към отговорните, Ал Адиб каза: „Вие не оценявате щетите, които сте нанесли“.

Франсиско Мендоса, представител на регионалното правителство, каза пред местната обществена медия Canal Extremadura, че полицията е идентифицирала някои от младите хора, които може да са замесени в създаването на изображенията.

В сряда говорителка на Върховния съд в Естремадура каза пред CNN, че полицейското разследване продължава.

Националната полиция на Испания не отговори на искания за коментар.

Ал Адиб призова отговорните да си сътрудничат за отстраняването на проблема и каза, че има опасения, че изображенията могат да бъдат качени в порнографски сайтове.

„Използването на снимки на други хора за този вид жестокост и изпращането им е много сериозно престъпление“, пише тя в надписа.

В понеделник Пилар Порон, майката на друго от момичетата, каза пред Canal Extremadura, че дъщеря й е разбрала от един от приятелите си, че се е появила на гола снимка.

Фатима Гомес, друга майка, каза на канала, че едно момче се е опитало да изнуди дъщеря й, използвайки подправено изображение.

Тя каза, че дъщеря й й показала разговор с момчето, в който той я помолил да му изпрати пари, а когато дъщеря й отказала, момчето й изпратило манипулиран образ на нея гола.

Луис Рубиалес се оттегли от поста си като президент на испанската футболна федерация след седмици на негативна реакция. Луис Рубиалес се оттегли от поста си на президент на испанската футболна федерация след седмици на негативна реакция. Maja Hitij/FIFA/Getty Images

Според изхода изображенията са направени с помощта на приложение, което използва изкуствен интелект, за да създаде изображения на хора без никакви дрехи.

Кметът на Алмендралехо Хосе Мария Рамирес каза, че инцидентът „е още един случай на насилие, основано на пола“.

А Мария Гуардиола, ръководител на регионалното правителство на Естремадура, осъди „отвратителния инцидент“ в публикация в X, известна преди като Twitter.

„Дигиталното насилие срещу жени е бич, който нараства“, пише Гуардиола.

Инцидентът идва, когато Испания е изправена пред разплата за сексуално посегателство и насилие, основано на пола, след като Луис Рубиалес, президент на испанската футболна федерация, беше обвинен в целувка на победителката от Световната купа за жени Дженифър Ермосо без съгласие.

Арестувана за сексуално насилие над репортер, докато тя правеше телевизионно шоу на живо #Madrid Арестувана за сексуално насилие над репортер, докато тя правеше телевизионно шоу на живо #Madrid Национална полиция/X

Рубиалес подаде оставка от поста си на 10 септември след седмици на яростни критики. Той отрича обвиненията срещу него.

Целувката на Ермосо дойде след победата на испанския отбор във финала на Световното първенство за жени на 20 август и предизвика осъждане в Испания и по света.

46-годишната преди това се извини и описа целувката като „взаимна“ – твърдение, което Хермосо отрече, като каза, че не е давала съгласие и не е била уважавана.

Освен това на 14 септември имаше допълнителен шум, когато полицията арестува мъж по подозрение за сексуално посегателство, след като той изглежда докосна телевизионна журналистка по долната част, докато тя правеше репортажи на живо от улиците на Мадрид.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР