Недоволство сред учители и родители заради противоепидемичните мерки в училищата,

...
Недоволство сред учители и родители заради противоепидемичните мерки в училищата,
Коментари Харесай

Недоволство сред учители и родители заради COVID мерките

Недоволство измежду учители и родители поради противоепидемичните ограничения в учебните заведения , свързани с COVID-19. Причината – още не са признати текстовете в закона, с които отпада наложителната карантина за хора, които са били в контакт с заболели от ковид.

Оказва се, че към този момент е в действие уединяване на цялостен клас при един инфектиран

Савина Кинова е майка на третокласник. Тази година в учебното заведение на сина и към този момент е имало карантинирани класове .

„ Не считам, че това е позитивно нито за нас, като родители, които би трябвало да си взимаме болничен, с цел да си гледаме децата у дома, нито за самите тях да бъдат на онлайн образование “.

По време на един от постоянните си часове по география Марина Шиновска схваща, че неотложно би трябвало да се прибере у дома. Причината – едно от децата се оказва с COVID-19.

За денонощие случаите на ковид са 185

„ Трябваше да си оставя последните три класа, тъй като трябваше да се карантинирам “, сподели учителката.

Обяснението на здравното министерство гласи: „ Тези правила ще са в действие до гласоподаване в Народното събрание на препоръчаните и към този момент признати от Министерския съвет промени в Закона за здравето, с които се предлага отпадане на наложителната карантина и изолираност при лица, заболели от или контактни на заболели от COVID-19 “.

През последните седмици се следят по-често недоволства от страна на очите – подутина, зачервяване и усещате за тежест, сподели още тя

По данни от електронната осведомителна система за предучилищното и учебното образовани все още карантинираните паралелки в страната са 11.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР