Недоволство на животновъди в Благоевград. Причината е решение на общината,

...
Недоволство на животновъди в Благоевград. Причината е решение на общината,
Коментари Харесай

Земеделци и животновъди от Благоевградско остават без пасища за животните си

Недоволство на животновъди в Благоевград. Причината е решение на общината, с което локалната власт отдава пасищата им на други лица, макар че те имат контракти до края на 2024 година.



Големи финансови загуби и всеобщо отричане от бизнеса със земеделие - пред тази алтернатива са изправени част от малко останалите животновъди в региона.

Преди към месец от община Благоевград излязоха с тезата, че до сегашния миг последните кметски администрации не са спазвали и не са ползвали Закона за собствеността и използването на аграрни земи и съгласно тях е имало тежки престъпления. Все още нямаме информация да е подаден сигнал до прокуратурата за тези нарушавания. Но кметската администрация упорства, че има такива и закона ще продължи да се ползва по напълно нов ред, сподели пред Българска национална телевизия земеделецът Георги Качев.

По думите му, договорите за наем на пасища изтичат след към две седмици и имат отвод от община Благоевград договорите им да бъдат продължени. Отпуснатите пари към този момент са усвоени за поддържане на пасищата, за изхранване на животните, за закупуване на земеделска техника и фермерите няма да могат да възстановят тези средства, в случай че общината не реши да им продължи контракта до приключването на уговорката към Държавна фирма " Земеделие ".

От общинската администрация в Благоевград дадоха обещание да ревизират проблема.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР