Недоволство на животновъди в Благоевград. Причината е решение на общината,

...
Недоволство на животновъди в Благоевград. Причината е решение на общината,
Коментари Харесай

Земеделци и животновъди от Благоевградско остават без пасища за животните си

Недоволство на животновъди в Благоевград. Причината е решение на общината, с което локалната власт отдава пасищата им на други лица, макар че те имат контракти до края на 2024 година.

Големи финансови загуби и всеобщо отричане от бизнеса със земеделие - пред тази алтернатива са изправени част от малко останалите животновъди в региона.

" Преди към месец от община Благоевград излязоха с тезата, че до сегашния миг последните кметски администрации не са спазвали и не са ползвали Закона за собствеността и използването на аграрни земи и съгласно тях е имало тежки престъпления. Все още нямаме информация да е подаден сигнал до прокуратурата за тези нарушавания. Но кметската администрация упорства, че има такива и закона ще продължи да се ползва по напълно нов ред ", сподели Георги Качев - земеделец.

По думите му, договорите за наем на пасища изтичат след към две седмици и имат отвод от община Благоевград договорите им да бъдат продължени. Отпуснатите пари към този момент са усвоени за поддържане на пасищата, за изхранване на животните, за закупуване на земеделска техника и фермерите няма да могат да възстановят тези средства, в случай че общината не реши да им продължи контракта до приключването на уговорката към Държавна фирма " Земеделие ".

От общинската администрация в Благоевград дадоха обещание да ревизират проблема.

Вижте повече в директното включване на Али Мисанков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР