Недоволство и протест подготвят жителите на пазарджишкото село Братаница, където

...
Недоволство и протест подготвят жителите на пазарджишкото село Братаница, където
Коментари Харесай

Организират протест заради условна присъда на полицаят, прегазил и убил дете

Недоволство и митинг приготвят жителите на пазарджишкото село Братаница, където 7-годишно дете беше прегазено на пешеходна пътека от чиновник на Министерство на вътрешните работи през лятото на 2021 година, заяви Народоосвободителна въстаническа армия.

Съдът е трансформирал присъдата му и вместо ефикасна в този момент е наложена условна - 3 години с 4-годишен изпитателен период. Родителите на детето и поданици на селото ще блокират основния път, който свързва Пазарджик и Велинград.

Майката на 7-годишната Моника дефинира присъдата като “лъжлива”. “Тя е в интерес на Владо Панайотов. Той не съблюдава никакви правила”, заяви още тя.
По думите на дамата при срещите им с служителя на реда той променял версията за това какво се е случило в деня на произшествието.

“Тази присъда не ни устройва. Апелативният съд в Пловдив се подигра с нас. Как може палач да бъде пуснат на независимост?”, показа бащата на починалото дете.

“Говорим за прекъсване на войната по пътищата, само че никой нищо не прави”, добави още той.

“Изключително съжалява за това, което се е случило. Сериозни смекчаващи условия, които съдът е отчел са директно оказаната помощ на потърпевшото дете. Г-н Панайотов е нарушил без подозрение разпоредбите. Но той демонстрира с личността си, че е осъзнал това, което е направил. Той към този момент е в деен режим на превъзпитание”, сподели отбраната на служителя на реда юрист Кирил Николов. Според него няма причина да апелират присъдата.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР