Недоволните от Северозападна България, които блокираха пътищата в региона през

...
Недоволните от Северозападна България, които блокираха пътищата в региона през
Коментари Харесай

Спират протестите заради лошите пътища в Северозападна България

Недоволните от Северозападна България, които блокираха пътищата в района през последните седмици с искане да бъде издигната автомагистрала до Видин, оповестиха, че стопират митингите. Това се случи след диалог в Министерски съвет с премиера Бойко Борисов и министъра на районното развиване Николай Нанков.

През последните пет седмици недоволните от Северозападна България стачкуваха всяка събота поради неналичието на автомагистрала от Ботевград до Видин и тунел под Петрохан. На днешната среща те получиха увещание от премиера и министъра на районното развиване, че държавното управление ще реши казуса. Росица Кирова от протестиращите съобщи:

" Колкото и мъчно да е да се направи като процедура и разбрах, че ще бъде доста комплицирано и доста ще би трябвало да се работи, ами ние това чакаме в действителност, само че ще има решение, което ще даде гаранция на хората от Северозападна България, че това, което слушаме от доста години, ще има избрани периоди и хоризонти и ще се случи. Очакваме развиване. Няма да има митинги на следващия ден ".

Правителството ще вземе решение в сряда в какви периоди ще завърши плана, увери министър Николай Нанков:

" Говорим за цялостното привършване до 2022-ра година, в най-тежките сектори - за края на 2020-та година ".

В момента се вършат геоложки изследвания за градежа на проход под Петрохан. След това ще се възложат прединвестиционните изследвания и концесионния разбор. Очаква се това да стане до края на годината.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР