Недоволните енергетици и миньори, блокирали АМ Тракия“ пет дни, остават

...
Недоволните енергетици и миньори, блокирали АМ Тракия“ пет дни, остават
Коментари Харесай

Блокадите по пътищата остават, въпреки постигнатото споразумение

Недоволните енергетици и миньори, блокирали Автомагистрала „ Тракия “ пет дни, остават на пътя, до момента в който не се срещнат със своите представители, взели участие на срещата през днешния ден в София. От тях те чакат да схванат повече детайлности за контрактуваното, след което и ще станат ясни идващите им дейности.

Пред Българска национална телевизия водачът на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов съобщи, че от „ Подкрепа “ и КНСБ не утвърждават съглашението.

По-рано през днешния ден протестиращите одобриха с отчаяние решението срещата в Народното събрание сред премиера, парламентарно показаните партии и синдикатите да не се излъчва онлайн. Недоволните се осведомиха само от разнообразни фейсбук профили на присъстващи в залата, само че поради неприятната звучност не можаха да проследят всичко казано.

И протестиращите на Прохода на Републиката обявиха своето противоречие с подписаното през днешния ден в Народното събрание съглашение. Според тях договарянията са били да им, " затворят очите " и към този миг не желаят да вдигнат блокадата на Прохода.

" Прочетохме точките от съглашението, осведомени сме, само че не ни харесват несъмнено и това е, че се оставят прозорци с които има опция да се лавира. Трябва да има повече конкретика, точни и ясни числа и параметри и да се спомене за хората, които работят ", разяснява протестиращ.

" Няма никаква конкретика в тези точки. Никаква! Нищо ново. "

" Българска национална телевизия:Ще спрете ли блокадата?

- Не, тъй като се борим за децата си, за силата, за това сме тук. "

Недоволните на Автомагистрала „ Струма “ настояха да видят подписани документи, преди да вдигнат блокадата.

" Блокадата ще остане до момента в който не забележим какво са подписали. Ние нямаме визия какво е подписано….Това, кото се приказва по малкия екран нямаме визия дали е правилно. "

" Ще изчакаме до на следващия ден. След като се подпише всичко значи може да имаме доверие някакво….Чакаме всичко подписано. "

А протестиращите на автомагистрала „ Струма “ през днешния ден се усилиха, откакто към сътрудниците си от Бобов дол и Дупница се причислиха и работещи в Топлофикация Перник и Топлоелектрическа централа „ Република “. В знак на съпричастност с настояванията на сътрудниците им от страната, енергетици от Топлоелектрическа централа Сливен затвориха за малко Подбалканския път София-Бургас при село Тополчане. Те упорстват сливенската топлоцентрала да бъде включена в проекта за възобновяване и развиване, тъй като има заплаха в случай че това не стане тя да бъде закрита. В този случай 15 хиляди клиенти, детски градини, учебни заведения, лечебни заведения и публични здания ще останат без отопление.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР